Egy csepp Európa

Egy hét Csehország – saját szervezésben

Július közepén egy hetet töltöttünk Prágában és Dél-Csehországban Király Judit vajai olvasómmal. Elhatároztuk, hogy mindent saját szervezésben csinálunk, egyrészt a kisebb költségek, másrészt a szabad programválasztás miatt. 

Az utazás előtt néhány hónappal először az útvonalban állapodtunk meg: Győr – Prága – Tábor – Český Krumlov – České Budějovice (hlubokai kirándulással)  – Brno – Győr. Kiválasztottuk az utazás módját (autóbusz) és a társaságot is (Student Agency), majd a booking.com-on találtunk szállást Prágában (2 éjszaka), Krumlovban (1 éjszaka) és Budejovicében (3 éjszaka). 

Elkezdődött a tervezgetés:

  • Milyen népszerű és kevésbé ismert látványosságokat nézzünk meg?
  • Mit együnk és hol?
  • Az országon belül mivel utazzunk?
  • Hogyan osszuk be az időt a különböző városokban, hogy a legfontosabb nevezetességekre jusson elegendő?
  • Mit hagyjunk ki?

Összehasonlítva az utazási költségeket, a Student Agency buszjárata mellett döntöttünk. Mivel máskor is volt szerencsém hozzá, tudtam, hogy a legnagyobb kánikulában is megfelelő hőmérséklet lesz a buszon, kényelmesek az ülések, a nagy csomagokat 200 forint ellenében biztonságosan elhelyezik a raktérben (matricával megjelölik, tévedés kizárva), az előttünk lévő ülés háttámláján képernyőn figyelhetjük, hogy éppen merre járunk, fejhallgatóval zenét hallgathatunk vagy filmet nézhetünk (sajnos kizárólag csehül, szlovákul, illetve a film eredeti nyelvén, magyarul nem). Kaphatunk egy forró italt (teát, kávét vagy kapucsínót) a kedves, segítőkész utaskísérőtől (csak angolul, csehül és szlovákul beszél), aki időnként körbejár és összegyűjti a szemetet. 

Ez a busztársaság betartja, amit ígér. Érdemes hamarabb megérkezni a felszállópontra, mert a járat hamarabb is érkezhet (a mi esetünkben is ez történt), online is jelentkezhetünk és megvehetjük a jegyeket, sőt az ár is nagyon jutányos: a Győr-Prága útvonalra egy felnőtt jegy mindössze 5000 forintba kerül. 

(Folytatás: Mennyi fér bele 2 napba Prágában?)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!