Egy csepp Európa

10 csodás hely, ahová tavasszal érdemes utazni

Tél végén alig várjuk, hogy végre beköszöntsön a tavasz, és kiránduljunk egyet a szabadba. A színpompás virágmezők kedvelt úticéllá teszik a nemzeti parkokat és arborétumokat (nálunk a nyíló hóvirág váltott ki tömeges zarándoklatot Alcsútba). Most következzék 10 olyan varázslatos hely, ami tavasszal látogatók millióit vonzza – és némelyiket talán egyszer mi is a saját szemünkkel megcsodálhatjuk!

1. Keukenhof, Hollandia

Március közepétől mintegy két hónapig érdemes ellátogatni a híres Keukenhof-ba (a szó konyhakertet jelent), melyet nemes egyszerűséggel Európa virágoskertjének is neveznek. Egy kisváros, Lisse mellett találjuk, Amszterdamtól délnyugatra. A 32 hektáros területen 7 millió csodaszép tavaszi hagymás növény pompázik a világ legnagyobb tavaszi kertjében.

2. Provence, Franciaország

Provence minden évszakban gyönyörű, de tavasszal egyenesen varázslatos! nemcsak a káprázatos színben ragyogó levendulamezők miatt (ilyen nekünk is van Tihanyban vagy a bencéseknél Pannonhalmán), hanem a nagy területeken virágzó gyümölcsfák és a kisvárosokat elborító lila akác miatt. 

3. Bonn, Németország

A Heerstraße Bonnban azért vált világszerte híressé, mert áprilisban néhány hétig virágba borulnak a cseresznyefák az út mentén,  és lélegzetelállító virágalagutat hoznak létre.  A helyi lakosok és a látogatók nem tudnak betelni a látvánnyal, amihez méltó keretet biztosítanak a patinás óváros elegáns épületei.

4. Skagit-völgy, Washington, Amerikai Egyesült Államok 

Több ezer látogató jön ide minden tavasszal, hogy részt vehessen a messze földön híres tulipánfesztiválon. A Baker-hegy oldalán és a völgyben ilyenkor ezer színben pompázik a táj. Az 1200 hektáros területen eltévednénk, ezért térképet kapunk, hogy ki ne hagyjunk valamilyen látnivalót. A kezdetben 3 napos fesztivál mára már 1 hónapon keresztül zajlik – rengeteg kulturális és művészeti programmal.

5. Cseresznyevirágzás Fesztivál, Japán 

Japánban a cseresznyevirágzás március végétől május elejéig tart, és számos helyen (Sapporo, Aomori, Sendai stb.) csodálhatjuk meg. Ha megindul a virágzás, az emberek partikat adnak és késő éjjelig mulatnak a fák alatt. 

 

6. Ennis, Texas, Amerikai Egyesült Államok

A Kék Csillagfürt Fesztivál a texasi városban, Ennisben veszi kezdetét minden évben április elején, immáron 66 éve. A három napig tartó rendezvény a vadon virágzó, óriási területeken megcsodálható kék növény köré épül számos családi programmal.

 7. Columbia-szoros, Amerikai Egyesült Államok

Az önmagában is lenyűgöző kanyon 130 km hosszan húzódik a Columbia-folyó mentén, azonban tavasszal még különlegesebb látvánnyá változik, amikor több ezer napraforgó kezdi meg virágzását az érintetlen környezetben. 

 8. Alnwick-kastély, Northumberland, Egyesült Királyság

A második legnagyobb lakott kastély kertjében (az első Windsor) a tavasz mindig izgalmas időszak, mert az elültetett sok-sok ezer hagymás növény virágzani kezd, a cseresznyéskert hófehér virágfelhővé alakul, a pázsitot pedig elborítja a lila virágok ezreiből álló szőnyeg.

9. Hallerbos, Belgium

Közismert nevén “Kék erdő”, mivel a Brüsszeltől mindössze 10 kilométerre található hely avarját minden tavasszal elborítja a kék és lila színekben pompázó harangvirág. Az 552 hektárnyi területen több hétig látható virágok milliói kirándulók és fotósok ezreit vonzzák.

10. Mainau, Németország

Természetesen minden évszakban gyönyörű a Bódeni-tóban, Konstanztól nem messze található virágsziget, de tavasszal talán még varázslatosabb. A 400-féle tulipán mellett nárciszok, jácintok, krókuszok ezrei nyílnak, de megcsodálhatjuk a magnóliák óriási virágait vagy a melegházban virágzó orchideákat is. Lélegzetelállító élmény a Pillangóház, ahol 80-féle lepkével találkozhatunk. 

Fotók többsége: innen 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!