Egy csepp Európa

Godric’s Hollow, azaz Lavenham – itt született Harry Potter

A Harry Potter-filmek egyikében, a Halál ereklyéinek első részében Hermione és Harry Godric’s Hollow-ba megy, abba a városkába, ahol Harry szüleit megölte Voldemort átka. A filmesek forgatási helyszínnek egy angol kisvárost választottak, Lavenham-et, ami nem ismeretlen a filmrajongók körében, hiszen már Stanley Kubrick és Pier Paolo Pasolini is forgatott itt.

A városka Suffolkban található, Sudbury-től 8 kilométerre északra. 

Lavenham nevezetességei közé tartoznak a 15. századból származó templom és a favázas középkori házikók, melyek egy részének határozottan ferdék a falai. 

A sajátos hangulatot árasztó, ferde falú házak úgy jöttek létre, hogy ún. “zöld fából” építkeztek, azaz ahogy kivágták a fákat, azonnal fel is használták őket az építkezéshez, nem várták meg, hogy kiszáradjanak. Így ezek a favázak elkezdtek vetemedni, amikor a nedvesség eltűnt, és a falak nem tudtak egyenesek maradni. A nagy sietségre azért volt szükség, mert a település gyorsabban fejlődött, mint várták: nem volt idő megvárni a fa száradását. Amikor rájöttek, hogy ferdülnek a falak, már késő volt: nem volt pénz lebontani és újraépíteni a házakat. 

A sajátos hangulatú település kapóra jött a filmeseknek, és Bathilda Bircsók házát a következő épületben találták meg:

Természetes a kisváros a turisták kedvelt célpontja, hiszen egyike Európa azon településeinek, ahol a régi épületeket féltve óvják és gondozzák, éppen ezért középkori jellegük megmarad, és időtlen varázst árasztanak.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!