Egy csepp Európa

Hallstatt – Ausztria legszebb települése és környéke ősszel

Bár sok gyönyörű helyet találunk Ausztriában, sokan Hallstattot tartják a legszebbnek mind közül (olyannyira, hogy még a kínaiak is felépítették a mását, de sajnos megfeledkeztek arról, hogy a környező tájat is magukkal kellett volna vinni – erről bővebben itt olvashatsz). Sok fotó készül róla, többnyire nyáron és télen. Azonban most néhány őszi képet mutathatunk meg Baloghné Bicsi Zsófia jóvoltából. Köszönjük szépen!

fullsizerender

Ez a gyönyörű barokk kisváros Felső-Ausztriában található,  szorosan a hegyoldalba simul a Hallstatti-tó partján.

img_1785

A kevés hely miatt az itteni lakosok a házaik falára futtatják fel gyümölcsfáikat, halottaik maradványait 10 év után kiássák, koponyájukra gót betűkkel felírják a nevüket, és virágokat festenek rájuk. A Csontházban már csak ezeket a koponyákat őrzik meg.

img_1846

2013 júniusában a tó megemelkedett vize elöntötte a várost.

image2

A kelta népek régészeti kultúráját hallstatti kultúrának nevezték el. A város római eredetű, ókortörténeti múzeumot is találunk itt. A világ legrégebbi sóbányája is itt látható, ma már múzeum. 

img_1800

A legközelebbi látványos programlehetőség az Obertraunból Dachstein Welterbe induló Krippenstein kabinos felvonó. A háromszakaszos kötélvasúttal szép kirándulást tehetünk a hegyek között. A középállomáson található az óriás jégbarlang és a mamutbarlang. 

img_1477

A vezetett túra hossza 2 kilométer, időtartama 50 perc. 

img_1469

A hegyen található 10 km-es túraútvonal érinti a Heilbronner keresztet és a 5 Fingers kilátót is. Utóbbi a hegyi állomás második szakasza, ugyanitt a Welterbe Spirale kilátó és a 8 m hosszú cápa kilátó. Az 5 ujjat idéző különleges kilátó platformon állva a 400 méter mély szakadék felett élvezhetjük az egyedülálló panorámát.

img_0093

5fingers-tura

5fingers-tura1

A dachstein-i jégpalota egyik szép részlete: 

img_0067

Nemcsak a város, hanem a környező táj is olyan szép, hogy érdemes ellátogatni ide. 

 

hallstatt-felulrol-kep

img_0080

Hallstattról  itt olvashatsz bővebben!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!