Egy csepp Európa

Itália ősszel

Ritkán van alkalmunk elgyönyörködni az olasz tájak, falvak és városok őszi képeiben, érezni azt a bármi máshoz nem hasonlítható különleges életérzést, ami a jól ismert, nyüzsgő és forró mediterrán nyártól oly sokban különbözik, mégis legalább annyira varázslatos. 

osz1

osz

Ahogy az olaszok mondják, a levegő hőmérsékletével együtt csökken a látogatók tömege, a vidéki tájak gyönyörű színekbe öltöznek, az év legjobb és legfinomabb ízei ekkor jelennek meg a piacon, és egymást érik a fesztiválok a kisvárosokban Pugliától Lombardiáig.

piac

gesztenye

Ősz elején Olaszországban kellemesen meleg az időjárás. Velencében szeptemberben általában 21-26 fok van, és Olaszországban még szeptember végén is lehet úszni a tengerben. Október végén és novemberben már fele-fele arányban keverednek az esős és a derűs napok északon, délen ugyanakkor még az utolsó őszi hónap is balzsamosan enyhe.

olasz-koves

szoloskert

A hegyekbe is beköszönt az ősz. Érdemes ellátogatni ide a síszezon előtt is, ami meglehetősen hosszú az Olasz Alpokban: decemberben kezdődik, és eltart egészen április elejéig.

st-johann

valle-stretta-piedmont

dolomitok1

Sokan a toszkán ősz szerelmesei. Szerintük a tavaszi Toszkána valóban gyönyörű (virágok, melengető napsütés és világoszöld mezők), de ősszel ez a vidék egyenesen varázslatos! A finoman szitáló köd, a jellegzetes illatok, a mezei munka csöndes nyugalma, a hűvös szellő, a jó ételek és a finom színek… 

tuscany

toszkana1

Az ősz Toszkánában általában meglehetősen eltér az észak-európai és észak-amerikai ősztől. A vidék színe nem olyan merész vagy drámai: az erdőkben sötétzöld, sárga és barna dominál, nem pedig a vörös, nagyon csekély kivételtől eltekintve. 

tuscany_in_autumn-1

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!