Egy csepp Európa

A nyugalom és a csend birodalma: az Ivacsi-tó

Amikor nemrégiben a Veresegyházi Medveotthonba indultunk, az ivacsi vasútállomáson szálltunk le. Azonnal az Ivacsi-horgásztó partján találtuk magunkat, és pillanatok alatt elvarázsolt bennünket a vidék szépsége, nyugalma és békéje. 

p1000732

Mint később megtudtuk, az 5,8 hektár területű állóvizet 1987-ben alakították ki egy meglévő lápos terület kotrásával és két patak- a Sződ-Rákos és a Folyás – duzzasztásával.

p1000734

A két patak és más természetes források kiváló vízminőségének köszönhetően a tó vize rendkívül tiszta. Az átlagos vízmélység 2 méter.

p1000731

Nemcsak horgászatra kiváló (folyamatosan telepítik a halakat), hanem csendes piknikre, nyugodt pihenésre is tökéletes. Ennek érdekében alakították ki a parti részt: nemcsak horgász szállásokat (köztük mozgássérültek számára létrehozottakat is!) találunk itt, hanem komfortos vendégházakat is bérelhetünk a család számára. (Erről bővebben: itt!)

p1000736

A közelben találunk még kempinget, termálfürdőt és a Haldorádó éttermet, ahol az egész család kényelmesen megebédelhet, sőt reggelit és félpanziós ellátást is rendelhetünk, ha a vendégházakban szállunk meg. Ha pedig bográcsozni támad kedvünk, helyet és eszközöket is biztosítanak hozzá. 

p1000739

Fotók: Horváth Dávid

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!