Egy csepp Európa

Furcsaságok és érdekességek szerte a nagyvilágban

Mennyire bosszantó is tud lenni, amikor hosszas tervezgetés, gyűjtögetés után elutazhatunk vágyott úticélunkra, hazajövünk, és az interneten rábukkanunk véletlenül valami izgalmas, érdekes vagy éppen különös dologra, amit sikerül kihagynunk. Ilyen érzésem volt például akkor, amikor megláttam a következő képet, mely egy nem éppen mindennapi szökőkutat ábrázol Firenzében, ahol négyszer jártam idáig, de Jean Michel Folon belga művész kútját még nem láttam. A három méter magas szobor egy esernyőt tartó férfit mintáz, bár csak a fogantyút láthatjuk, az ernyő formáját maga a vízpermet alakítja ki. Egy körforgalomban áll, az Obihall Színház közelében.

folon-szokokutja-florenceben

Cano Cristales kolumbiai folyó Serrania de la Macarenában található, Meta tartományban. A folyót gyakran nevezik ötszínű folyónak vagy folyékony szivárványnak, és sokan a legszebb folyónak tartják a világon, ami állandóan változtatja a színét. Sok színben tündököl, beleértve a sárgát, zöldet, kéket, feketét és pirost – utóbbit a folyó alján található  Macarenia clavigerának köszönhet.

Caño Cristales, South America

A következő gyönyörű természeti alakzat Portugáliában, Alentejo-ban található. Kérdés, milyen fa lehet ez, és mennyiben segítette emberi kéz a fejlődését?

Abend-Tor-Landstrasse-Alentejo-Portugal

Ha valami egészen másra vágyunk, mint a hagyományos szállások, kempingezzünk egy fán! Lehet egyedül, partnerrel, barátokkal és családdal a világ több pontján, az alábbi képen éppen Kaliforniában. Elkben található ez a kemping, ahonnan a fákról lenyűgöző kilátás nyílik a környező tájra. Kicsit fel kell azonban hozzá készülni: be kell szerezni minden szükséges felszerelést, speciális ágyat, szúnyoghálót, takarót és párnát. Ahogy írják, néhány száz dollárból kijön az egész.

camping tree in Elk, Kalifornia

A következő szobor valahol Svájcban található, a gondoskodó kéz szobrának nevezik.

gondoskodó kéz, svájc

Ez a furcsa, kerek komp Indiában szállítja az utasokat. Egyszerre kilencet!

kerek komp Indiában (9 fős)

Ez a kis erdei házikó Hollandiában található. Hát nem gyönyörű?

erdei ház Hollandiában

Ez egy kissé rémisztő útszakasz Pakisztánban. A Karakoram Highway (KKH) a legmagasabb aszfaltozott nemzetközi út a világon. Ez köti össze a Kínát és Pakisztánt a Karakorum-hegységen át,  4693 méter (15.397 láb) magasan. Az út egy része népszerű turisztikai attrakció. Köszönhetően a nagy magasságnak és a nehéz körülményeknek, ahogy épült, néha a világ nyolcadik csodájának nevezik.

Karakoram-Highway-Pakistan

A Pongua – vízesés Vietnamban az egyik legvarázslatosabb zuhatag a világon. Dalat közelében található egy hegységben, ahol 40 méter magasságból zuhan alá egy nagy tóba olyan erővel, hogy ennek visszhangja távol a vízeséstől is hallható.

Pongua-Falls-Vietnam

Yakushima (屋 久 岛) egy sziget Kyushu dél-keleti partján,  Tanegashima és  Okinawa északi fele mellett Japánban. Hivatalosan  Kagoshima prefektúra része, felkerült az UNESCO Világörökség listájára. Bár nem túl ismert Japánon kívül, Yakushima  kedvelt úti cél a japán turisták körében, ezért az infrastruktúrája (szállodák, éttermek, közlekedés) jó. Elszigeteltsége, meredek tájai és kivételes klímája miatt Yakushima Japán egyik természeti csodája. Sziklás tengerpartja és a sziget közepén meredeken emelkedő zöldellő hegyek nagyon látványosak. Vadvirágok és virágok díszítik az utakat és az erdőket. A rózsaszín napfelkelte és a vérvörös naplemente a Csendes-óceánon lélegzetelállító. Fehér felhők vonala a horizonton és bárányfelhők a kék égen. Köd és eső felhők rejtik el a  hegyek csúcsait. Amikor feljön a hold, az éjszakai égbolt fekete és teljesen tele van csillagokkal.

Primeval-Forest-Shiratani-Unsuikyo-Ravine-Japan

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!