Egy csepp Európa

Számvetés: hová jutottam el az Óesztendőben?

Év végén gyakran eltűnődünk azon, hogy mi is történt velünk az eltelt 12 hónap alatt. Számba vesszük, mit sikerült elérnünk, megvalósítanunk, mire nem került sor, mi az, amit kudarcként éltünk meg. Miről is készíthetne magában listát egy utazási blogot író grafomán, mint arról, hová is sikerült eljutnia, és mi az, ami kimaradt? Úgyhogy most lássuk csak, merre is jártunk itthon és külföldön!

Születésnapi ajándékul egy kényeztető, együtt töltött napot kaptam a lányomtól a Rudas-fürdőben. Csodás élmény volt látni a nagyszerűen megőrzött török fürdőt, és elképzelni, milyen lehetett a török hódítás alatti fürdőkultúra.

rudas

Vajai barátnőmmel Budapesten töltöttünk néhány napot. Többek között részt vettünk egy idegenvetéses látogatáson az Operaházban:

Operahaz_belulrol

…eljutottunk Gül Baba türbéjéhez:

gül baba

…megnéztük Acquincumot:

acquincum

…kirándultunk Szentendrére:

Szentendre-01

…és végig csináltuk az El Camino magyar szakaszának beavató túráját (a Normafától Pátyig):

normafa_6

Fiammal pedig a legnagyobb kánikulában megtettük a 30 kilométeres utat Győrből Lébényig (szintén Szent Jakab Zarándokút):

lébény

Meglátogattuk seekircheni barátainkat, akik elvittek bennünket a hellbrunni kastélyba és Hallstattba (valóra váltva ezzel bakancslistám egyik pontját):

hallstatt-oberoesterreich-2cavt

Júliusban ellátogattunk Brnóba és Mikulovba, ebbe a gyönyörű, hangulatos cseh kisvárosba:

mikulov-3

Augusztusban meglátogattam vajai barátnőmet (erről részletesen: itt!), aki megmutatta nekem Nyíregyházát, Nagyart, Szatmárcsekét, Csarodát, Tákost és Túristvándit:

csaroda2

Szeptemberben nagylányom 20. születésnapját ünnepeltük egy athéni hétvégével. Ide kereken 30 éve szerettem volna eljutni, és hihetetlen volt, hogy ez az álom valóra vált.

Akropolisz Athen

Novemberben újra Brnóban jártunk (merthogy Suzi Quatro ott adott koncertet), és gyönyörködtünk az őszi városban:

brnoÉs persze rengeteget álmodoztunk új, ismeretlen, eddig még nem látott tájakról, városokról, olvasgattunk a karosszékben, böngésztünk a neten, és gyönyörködtünk a szebbnél szebb fotókban.  És ami idén is nagyon hiányzott: České Budějovice, Drezda és Meissen, Róma és Tivoli. Az örök, megunhatatlan kedvencek.

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!