Egy csepp Európa

Nyaralás Tenerifén

Egyik kedves tanítványom, a 13 éves Mihalicz Tímea írását olvashatják egy családi vakációról, saját fotóival illusztrálva.

A családdal idén Tenerifét vettük úti célba, a Niki légitársasággal utaztunk Bécsből. Repülőjegyet 200 000 forint körül lehet kapni, de ez függ természetesen a légitársaságtól.  Szombat hajnalban indultunk, így reggelre értünk a szigetre. Egy autót béreltünk a nyaralásunk hetére, a repülőtérről egyenesen a szállodába mentünk, a Gran Hotel Roca Nivariába. Ez Adejében található, a sziget déli oldalán. Ott még nyolckor is szürkület volt a Teide miatt (aktív, jelenleg szunnyadó vulkán), de ezért kárpótolt az éjszakába nyúló világosság.

Kanári

Első napunkon Submarine Safarira szerettünk volna menni, de aznapra már betelt, így másnapra foglaltuk le előre. 1 felnőtt jegy 53 Euróba, 1 gyerek jegy 32 Euróba került. 40-50 percig tartott, az óceánhoz kijutással és a visszaúttal együtt. 30 méter mélyre ment le a tengeralattjáró, ahol búvárok csalogatták a közelbe a halakat. Jól megszervezték, nagyon szép volt a tengeri élővilág.

Kanári1

Hétfőn délelőtt röplabdáztunk a családdal, majd kora délután a Los Gigantes felé vettük utunkat. Los Gigantes a sziget nyugati partján fekszik, és a hatalmas szikláiról kapta nevét, amik az 500-800 méter magasságot is elérik. A Los Gigantes spanyolul annyit tesz: a hatalmasok. Ez a hely egyben a sziget nyugati partjának legnagyobb kikötője is. Itt találhatjuk Playa de la Arena 250 m hosszú strandját is, ahol a sziget legerősebb napsugárzását mérik, és különösen szép látványt nyújt finomszemcsés fekete homokjával a pálmasorok ölelésében.

Kanári5

Innen Masca felé mentünk tovább. Az út odafelé lélegzetelállító volt, de nem csak a látvány miatt. Masca a Teno-hegységben lévő kis falu, kb. 150 lakosa van. Ez a 2100 méter magasan fekvő település kalózok rejtekhelye volt, a legendák szerint még ma is kincsek vannak a barlangok mélyébe rejtve. Beceneve az Elfelejtett Falu avagy a Kalózfalu.

Kanári7

Keddre a Siam Parkot terveztük, ami egy aquapark (mindenkinek ajánlom, vannak extrém csúszdák, de a kicsik is ugyanúgy jól érezhetik magukat, bár nap közben nagyon sokat kell várni az attrakciókra), de amint megláttuk a bejárat előtt lévő kígyózó sorokat, inkább csak jegyet vettük másnapra, hogy a várakozással ne teljen el az idő. Egy jegy 34.95Euróba került. Mivel aznap nem tudtunk bejutni, a szüleimmel együtt elmentünk Geocachingelni. A Geocaching egy játék, melynek alkalmazását le lehet tölteni okostelefonra. Az alkalmazás a világtérképet mutatja, amin látszik, hogy hol van elrejtve láda. Ezeket meg lehet keresni. A játék honlapja itt található. Mi 6 ládát találtunk azon a napon. Nagyon élveztük, nagyon szép helyeken jártunk már ládát vadászni, mindenkinek ajánlom, kicsit ki lehet mozdulni vele a szabadba.

Kanári12

Nem sokkal később kipróbáltuk két testvéremmel a búvárkodást. Mivel nincs búvárvizsgánk, így próbamerülésre jelentkeztünk 60 Euró/főért. A búvárközpontban tartottak egy gyorstalpalót, majd indultunk az óceánra. Sok szép halat láttunk, még egy teknőst is. Sok mást ki lehet itt próbálni, mint például: vitorlás szörf, Sky Board, Jet Ski, wakeboard.

Kanári2

Utolsó teljes napunkon, pénteken anyukám és nővérem kipróbálta a Segwayezést. 10Euró/főért tanították meg őket, és a 45 percig tartó túráért még plusz 15 Eurót fizettek. Délután Los Cristianosba autóztunk a fehér homokos strandra. Mellette találtunk egy parkolót, 1 óra 0.25Euró.

Kanári9

Anyukámmal még Geocachingeltünk egyet Tenerifén. Csak este értünk vissza a szállodába. Szombaton elmentünk a Teidére, de csak 2356 méterig, ugyanis csak addig lehet autóval. Utána felvonóval lehet továbbmenni, de ahhoz előzetes engedély kell. A felvonó 3555 méterig visz, innen 30-40 perces gyalogtúrával lehet a csúcsra jutni, vagyis 3718 méterre, Európa legmagasabb pontjára. Felvonó árak:

Felnőtt oda-vissza jegy 25 €

Felnőtt egy irányú jegy 12.5 €

Egyirányú jegy a kiskorúak számára: 8 €

Innen már csak a repülőtérre vezetett utunk. Szervusz Tenerife!

Kanári11

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Roland Mátyási says:

    Nagyon jó poszt. Biztosan nagyon jól éreztétek magatokat! Köszi az írást!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!