Egy csepp Európa

Az Anyatermészet szerepében: Julia Roberts

“Egyesek Természetnek hívnak, mások Anyatermészetnek. Több, mint négy és fél milliárd éve vagyok itt. 22.500-szor hosszabb ideje, mint ti.
Nincs igazán szükségem az emberekre, de az embereknek szükségük van rám. Igen, a jövőtök tőlem függ. Amikor gyarapodok, ti is gyarapodtok, amikor megingok, ti is meginogtok… vagy még rosszabb.
De mérhetetlen idők óta vagyok itt. Nálatoknál nagyobb fajokat tápláltam, és nálatoknál nagyobb fajokat éheztettem halálra. Óceánjaim, talajom, áramló vizeim, erdőim, mind magukkal vihetnek, vagy elhagyhatnak benneteket.
Hogyan élitek mindennapjaitokat, vagy tekintettel vagytok-e rám, nem igazán számít nekem. Így vagy úgy, cselekedeteitek SAJÁT sorsotokat határozza meg, nem az enyémet. Én vagyok a Természet. Tovább fogok élni. Én kész vagyok fejlődni.
És ti?
A Természetnek nincs szüksége az emberekre.
Az embereknek van szükségük a Természetre. ”

A Conservation International környezetvédelemmel foglalkozó szervezet új kampánya során kisfilmeket készített, melyekkel Földünk megóvásának fontosságára hívta fel a figyelmet. Gyönyörű, olykor ijesztő természeti képeket láthatunk, miközben valamelyik világsztár hangja szólal meg – Julia Roberts az Anyatermészet, Harrison Ford az Óceán, Kevin Spacey az Esőerdő, Edward Norton a Termőföld, Penelope Cruz a Víz, Robert Redford a Vörösfenyő szerepét kapta. (A youtube-on az összeset megtalálod.)

JuliaRobertsGreen

Mindegyik sztár hiteles és követhető személyiség. Julia Roberts évtizedek óta tevékenyen védi a környezetet – nemcsak kampányokban vesz részt, de a saját közvetlen környezetét is naponta óvja. Farmján napelemekből nyeri az energiát, ökoházban él, állatokat tart, és veteményeskertje is van, amit összegyűjtött esővízzel öntöz.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!