Egy csepp Európa

Középkori portugál falu 200 tonnás sziklatömbök alatt

A 16. század óta építkeznek a portugál falu, Monsanto lakói a hatalmas sziklatömbök alá, ezek anyaga alkotja a házak falát, padlózatát és tetejét. A kissé szokatlan település (a spanyol Setenil Las Bodegashoz tudnánk csak hasonlítani) Portugália keleti részén található, nem messze a spanyol határtól,  2486 méter tengerszint feletti magasságban.

Monsanto2Monsanto6

Az előnyben részesített közlekedési forma Monsanto 800 lakosa számára (akiknek sikerült fenntartani a falu középkori jellegét), a lovaglás és a “szamaragolás”. A helyi lakosok méltán büszkék arra, hogy otthonuk különleges és messze földön híres.

Monsanto7

Monsanto4

Az ország bővelkedik gyönyörű és hangulatos falvakban, mégis Monsanto nyerte el 1938-ban a “Legjellegzetesebb portugál falu” kitüntető címet, amit a legtöbben nem értenek, hiszen a legkevésbé tűnik tipikusnak különleges természeti környezete miatt. Egyike a 12 történelmi helynek, amely fontos szerepet játszott a Portugália stratégiai védelmében az elmúlt évszázadok alatt. Nemcsak házak épültek itt a sziklák segítségével, de egy vár és egy román stílusú kápolna is, a Capela de São Miguel (Szent Mihály-kápolna).

Monsanto1

Monsanto5

Ha a látogató megéhezik, érdemes a Petiscos e Granitos étterem teraszán  megkóstolni a helyi különlegességeket (fokhagymás spárga rántottával, sült polip kecskesajttal és kukoricadarás puding). Sziklák és virágok veszik körül az itt étkezőket, és nagyszerű kilátás nyílik a lenti síkságra.

Asparagus-scrambled-egg-Petiscos-e-Granitos-restaurant-Monsanto

Monsanto8

Monsanto9

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!