Egy csepp Európa

Természetes medencék, ősi jacuzzik

A testi-lelki felüdülés egyik legkedveltebb formája a fürdőzés. A természet jóvoltából bolygónk bővelkedik termálvizes forrásokban vagy gyönyörű vízi paradicsomokban, amelyek segítségével gyógyulhatunk, visszanyerhetjük erőnket vagy egyszerűen kikapcsolódhatunk. Következzen hát néhány kevésbé ismert, de annál érdekesebb hely!

1. Umpqua Hot Springs, Oregon

Umpqua Hot Spring oregon

Az Amerikai Egyesült Államokban található három ovális alakú medence, melynek anyaga mészkő, padlója pedig durva szemcséjű homok. Bárki díjtalanul használhatja, csak az időjárási körülmények szabnak határt.

 2. Erawan Nemzeti Park, Kachanaburi, Thaiföld 

Erawan-National-Park-Thaiföld

Az 1975-ben megnyitott Erawan Nemzeti Park lépcsős zuhatagainak medencéi is mészkőből épülnek fel. Itt a vizet természetesen nem termál forrás adja, de a trópusi melegben erre nincs is szükség.

3. Mount Roraima jacuzzija Venezuelában

Jacuzzis-of-Mt.-Roraima-620x413

Arthur Conan Doyle Az elveszett világ című regényében a venezuelai Roraima – hegy fennsíkját dinoszauruszokkal, kitalált, nemlétező állatokkal és furcsa növényzettel népesítette be. Valójában sziklákon kívül nem sok mindent találhatunk ott, de azért a hegy jacuzzijának nevezett pezsgőfürdő medence – bár sajnos nagyon hideg vizű – igazi világszenzáció.

4. Krka Nemzeti Park, Horvátország

Natural Pool-Skradinski Buk-With Natural Waterfall,Krka National Park,Croatia

A 400 méter hosszú és 100 méter széles területen 17 vízesés található, köztük a leghíresebb a Nagy vízesés (Skradisniki Buk). Ideális hely fürdőzésre már az ókor óta.

5. Shirahone Onsen, Gifu prefektúra, Japán

Shirahone Onsen, Gifu Prefecture,  Japan

Aki ismeri a Shirahone termál forrásokat, tudja, hogy híresek tejfehér vizükről. Emiatt neves személyiségek is látogatják a helyet, gyakran tavaszi kúrát vesznek itt. Nem csoda, a csendes hegyi táj békés időtlenséget sugall.

6. Terme di Saturnia (Olaszország)

terme di saturnia

Grosseto hegyei alatt találjuk a természet különleges ajándékát, a Cascate di Gorello vízesését. A 37 fokos víz másodpercenként 800 liter mennyiségben folyik le a természetes úton létrejött kis medencékben vagy kőkádakban. Az egészségre jótékony hatást gyakorló zuhatag maximum 1 méteres mélységet produkál a fürdőt ingyenesen használható látogatók számára.

7. Hawaii

Hawaii

Hawaii bővelkedik kisebb-nagyobb természetes medencékben, amelyek vulkáni működés hatására alakultak ki, és vizük hőmérsékletét is ennek köszönhetik. Azt mondják, hogy a fürdőzés ebben a meleg, enyhén sós vízben kifejezetten megnyugtató.

8. Láva formálta medencék Madeira szigetén

Lava-pool-in-Madeira-Portugal

Természetes vulkáni kőzetből áll egy sor apró, lélegzetelállítóan gyönyörű medence Madeira északnyugati partján, Portugáliában. Ezek óceán vizét tartalmazó láva medencék,  Porto Moniz falu turistaszenzációi,  egy órányi távolságra északra Madeira fővárosától, Funchaltól. Maximális a kényelem a medencék körül, turisztikai szolgáltatásként vannak itt öltözők, raktárak, zuhanyzók, sőt még étterem is.

Amiket emberi kéz alkotott…

Kültéri forróvizes medence a Matterhorn-hegységben:

Outdoor hottub on Matterhorn Mountain

Úszómedence, ami úgy néz ki, mint egy folyó:

A-swimming-pool-made-to-look-like-a-river

Medence a teraszon:

medence a tavaszon

Rendhagyó uszoda – avagy Photoshop-pal semmi sem lehetetlen!

rendhagyó uszoda

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!