Egy csepp Európa

Újabb érdekességek és furcsaságok a nagyvilágból

Már egy ideje nem jelentkeztem különös és izgalmas információkkal a nagyvilágból, és bizony összegyűlt egy újabb bejegyzésre való anyag (előzmények: http://kalandozomagyarok.cafeblog.hu/2014/07/02/furcsasagok-es-erdekessegek-magyarorszagon/, http://kalandozomagyarok.cafeblog.hu/2014/06/09/ismet-erdekessegek-es-furcsasagok-a-nagyvilagbol/, http://kalandozomagyarok.cafeblog.hu/2014/04/05/erdekessegek-es-furcsasagok-szerte-a-nagyvilagban/, http://kalandozomagyarok.cafeblog.hu/2014/02/01/ujabb-erdekessegek-es-furcsasagok-nemcsak-europaban/, http://kalandozomagyarok.cafeblog.hu/2014/01/11/furcsasagok-es-erdekessegek-nem-csak-europaban/, http://kalandozomagyarok.cafeblog.hu/2013/11/08/ujabb-erdekessegek-es-furcsasagok-szerte-europaban/, http://kalandozomagyarok.cafeblog.hu/2013/10/14/erdekessegek-es-furcsasagok-szerte-europaban/).

Jó szórakozást hozzá!

1. Vér-tó, Nyugat -Texas, Amerikai Egyesült Államok

Az O.C. Fisher Reservoir (más néven OC Fisher-tó, korábbi nevén San Angelo-tó) mesterséges tó,  San Angelo városban, Texasban található. 1975-ben a helyi kongresszusi képviselő, OC Fisher nevét viseli, aki tiszteljük  23 évig szolgálta az Egyesült Államok Kongresszusát. Maga a tó az árvízvédelem és a másodlagos ivóvíz biztosítása érdekében jött létre, de szabadidős tevékenység céljára is szolgál: helyszín horgászat, csónakázás, úszás. A 2011-es nagy szárazság miatt a tó vize leapadt, a halak tömegesen elpusztultak, és olyan baktériumok kerültek a vízbe, melyek vérvörösre színezték azt.

Blood Lake, West Texas

2. 800 éves cseresznyefa és bonsai Japánban

Japánban fontosak a hagyományok és az időt álló értékek. Ezeket gondosan őrzik és ápolják. Még mindig jó egészségnek örvend és évente virágzik a 800 éves cseresznyefa is, ami Achi faluban, Nagano prefektúrában található (Anu Sri fotója):

00 lves cseresznyefa Achi, Nagano, JapanUgyanilyen értékes a rendkívül magas kort megért, a világon az egyik legdrágább bonsai. Tulajdonosa Kobayashi mester, az egyik legismertebb bonsai művész a világon, aki Japánban már négy alkalommal nyerte el a miniszterelnök rangos díját.

kunio-kobayashi-bonsai 800 éves

3. Teáskannákkal díszített fal Litvániában

Vilnius óvárosában van egy üzlet, a Gurman House of Taste amely teát és teáskannákat értékesít. Feltűnő reklámként félbevágott teáskannákat helyezett el a bolthelyiség falán, ami mára igazi látványosság lett, rengeteget fotózzák az eredeti ötlet és a különleges, egyedi darabok miatt.

teáskannák a falban Vilniusban 4. Tulipán Fesztivál Washington Államban

Tavasszal sokan kelnek útra Európa egész területéről, hogy megcsodálják a tavaszi virágokkal beültetett nagy kerteket Hollandiában. Kevesen tudják, hogy az Amerikai Egyesült Államokban, Washington államban, a Skagit folyó völgyében április egész hónapjában virágzó tulipánok millióit csodálhatjuk meg.

Skagit Valley Tulips and Mt Baker Portrait5. Terme di Saturnia – páratlan termálforrás Toszkánában

Grosseto hegyei alatt találjuk a természet különleges ajándékát, a Cascate di Gorello vízesését. A 37 fokos víz másodpercenként 800 liter mennyiségben folyik le a természetes úton létrejött kis medencékben vagy kőkádakban. Az egészségre jótékony hatást gyakorló zuhatag maximum 1 méteres mélységet produkál a fürdőt ingyenesen használható látogatók számára.terme di saturnia

 6. Különleges alagút az erdőben 

Sequoia-National-Park_Tunnel_16191
A képeken látható óriásfenyő a Sequoia Nemzeti Parkban található (Amerikai Egyesült Államok). Egy alagutat kellet vágni egy kidőlt, hatalmas fába, mert rázuhant az útra, és könnyebb volt ezt a megoldást választani, mint eltávolítani onnan a 84 m hosszú és 6,4 m átmérőjű óriást.

Sequoia-National-Park_Tunnel-cut-through-a-giant-sequoia_16190

7. Formabontó bejárat Németországban

Zbigniew Peter Pininski tervezte ezt a nem mindennapi bejáratot egy frankfurti metróállomáshoz. Meg kell hagyni, nem olvad be a környék szürkeségébe.

Zbigniew Peter Pininski tervezte metróállomás bejárata Frankfurtban

 8. A világ legmagasabb sziklaszirtje a tengerben

Az 562 méter magas Ball piramisa a csendes-óceánban található, vulkáni maradvány, egy nagyon apró sziget, ami a Lord Howe szigetcsoport tagja. Közigazgatásilag a tőle 600 kilométerre fekvő Ausztráliához tartozik.

The worlds tallest sea stack, at 562 metres, in Lord Howe Island, New South Wales, Australia

9. Egy különleges szökőkút Spanyolországban

A Playa de la Malvarrosán, Valencia városában Water Boat Fountain néven ismert, a helyi lakosok és turisták által közkedvelt szökőkút (vagy spanyolul: Fuente del Barco de Agua) egy vitorlás csónak  illúzióját kelti úgy, hogy a hajótestet és a vitorlát  folyadéksugarak alkotják.

szökőkút Valenciában10. Kerámiával díszített villamos

Ha Lisszabonban, Portugáliában járunk számos gyönyörű épületet találunk, amelyet a hagyományos kék-fehér csempe díszít. Varázslatos látvány, érdemes megcsodálni! Az alábbi kép tanúsága szerint jutott ezekből a villamosokra is:

liszaboni villamos

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!