Egy csepp Európa

25 ok, amiért Norvégia a legnagyszerűbb hely a Földön (2.rész)

Ahogy ígértem, itt a folytatás! Ha az előző 13 még nem volt elég meggyőző, lássuk a következő 12 okot, miért is Norvégia a legcsodásabb hely a világon.

atlantic-ocean-road-2

14. Norvég minta

norveg-mintas-leggings

Norvégiának köszönhetjük ezt a színpompás, látványos kötésmintát is.

15. Éjféli nap

éjféli nap

Akárcsak az északi fény, az éjféli nap is látványos természeti jelenség.

16. Hét Nővér-zuhatag

sevensisterswaterfallno

A Seven Sisters (Knivsflåfossen) a 39. legmagasabb vízesés Norvégiában. A vízesés hét különálló zuhatagból áll, és a legmagasabb 250 méter magasról zuhan alá.

17. Trollok

Troll

Ez a vikingektől származó érdekes kis figura éppúgy hozzátartozik Norvégiához, mint a kobold Írországhoz. Ráadásul hisznek is a létezésükben. Még útjelző táblákon is jelzik őket.

Troll-sign

18. Csodás tájak, csodás, vadon élő állatok: rénszarvasok

rénszarvasok

A rénszarvasok szeme színe nyáron arany színű, télen mély kék lesz. Nehezen tűrik nyáron a hőséget, ezért idén le kellett zárni egy fontos alagutat, mert ellepték a szokatlan hőmérséklet miatt a rénszarvasok.

rénszarvas-tábla

19. Csodás tájak, csodás, vadon élő állatok: jegesmedvék

jegesmedve

A Svallbard-szigeteken lehet velük találkozni (Norvégiához több ezer sziget tartozik).

20. Csodás fatemplomok szerte az országban

Borgund-Stave-Church,-Norway

Mint például a képen látható borgundi fatemplom.  Ez egy középkori istentiszteleti hely,  a 12. században épült. A legjobb állapotban fennmaradt épület a maga nemében, és a norvég építészeti örökség kulcsfontosságú emlékműve. Sikerült feltartóztatni a kérlelhetetlen időt a felújítással, és számos szakrális rúnát láthatunk a falakon, amelyek az ősi vikingek gazdag kultúrájának bizonyítékai.

21. Élhető nagyvárosok

oslo

Mint például Oslo, Norvégia fővárosa. Erdős dombok emelkednek a város felett, és rengeteg a zöld terület – ez biztosan nem beton dzsungel.

22. Bőséges hó minden télen

Winter-in-Norway-norway

Itt nem kell attól félni, hogy nem lesz hó karácsonykor vagy a tél folyamán bármikor. A norvégoknak nem kell a környező országokba utazni, ha síelni vagy szánkózni szeretnének.

23. Halász kunyhók

halászkunyhók

Akár meg is szállhatunk vagy lakhatunk is bennük, ahogy óhajtjuk.

24. Sőt még ezt is nekik köszönhetjük…

25. És végül, Norvégia területe magában foglal 240.000 szigetet és egy olyan partvidéket, amely 64000 mérföldön át tart.

highway

Több itt a víz, mint amit valaha is felfedezhetsz hajóval. Több a föld, mint amit felfedezhetsz gyalog. Hogyan lehetne itt akkor unatkozni?

Személyes megjegyzés: Sajnos még soha nem jártam Norvégiában, de személyes tapasztalatok híján is nehéz volt választanom a sok gyönyörűség között. Kimaradt Bergen, a Lofoten-szigetek, Alesund, csodás vízesések, fjordok, ételek és italok. Nagyon nehezen tudtam választani közülük.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!