Egy csepp Európa

A legszebb vízi kastélyok és várak Európában

Számos kastély és vár épült vízparton. A tavak és a folyók elsősorban védelmi célokból ölelték körbe az épületeket, azonban ma már szépségükre csodálkozunk rá. A következő válogatás természetesen szubjektív, lehet velem egyetérteni vagy vitatkozni, remélem, mindenki megtalálja a számára legjobban tetszőt.

Bodiam-kastély, Sussex, Anglia – Bár az erődítménynek készült épületet védelmi célból hozták létre, inkább demonstrálásra szánták, mivel a falak vékonyak, a kastélyt körülvevő várárok vize néhány óra alatt lecsapolható, így valódi ütközetek megvívására a hely nem volt alkalmas. 1385-ben, III. Edward korában készült Bodiam_CastleBretesche Castle, Franciaország – Missillac közelében található, a Loire-Atlantique területen. Ez a vár hosszú időn át a de la Roche-Bernard bárók székhelye, és a nemesség számos illusztris képviselője szállt meg itt, sőt I. Ferenc és II. Ferenc királyok is, akik az 1100 hektáros erdőben kívántak vadászni.A kastély a 14. században épült, de jelenlegi formája a 19. században alakult ki. A Montague család építette újjá  Boisman építész segítségével 1847-ben. Philippe de Montaigu kénytelen volt eladni a kastélyt egy ingatlanforgalmazó cégnek 1965-ben, hogy kifizesse a szerencsejáték tartozásait. 1926 óta az épület műemlék. Ma magántulajdonban van, és tizenöt apartmanra oszlik. Csak az udvar és a kert tekinthető meg, az is kizárólag júliusban és augusztusban.

Bretesche Castle In France

Sirmione, Olaszország – A gyönyörű várat Mastino della Scala építette római alapokra a 13. században. A páratlanul szép Garda-tó déli oldalán, a tóba nyúló földnyelven fekszik. Jelentős katonai szerepet töltött be a 16. századig, de még a 19. században is állomásozott itt helyőrség. A várból nyíló kilátás a környékre csodálatos!

castellosirmione

La Mothe Chandeniers, Franciaország – Les Trois-Moutiers városában, a Poitou-Charentes régióban található, egy nagy erdő közepén Loudun urai, a  jeles Bauçay család fellegvára. Az erődöt a tizenharmadik században építették, eredeti elnevezése Motte Bauçay (vagy Baussay) volt. Kétszer az angolok elfoglalták a középkorban,  és lerombolták a francia forradalom alatt.  1809-ben megvásárolta François Hennecart, egy gazdag üzletember, aki vállalta, hogy visszahozza a vár régi dicsőséget. De 1857-ben eladta Edgar Lejeune bárónak, őfelsége III.Napóleon egykori tábornoka fiának.

  1. Château de la Mothe-Chandeniers, France Chenonceau, Franciaország – A hölgyek kastélyának nevezett (híres hölgyek voltak a tulajdonosai, köztük Diane de Poitiers és Medici Katalin) Chenonceau-t a leghangulatosabb és a legbájosabb kastélynak tartják a Loire mentén, bár a Loire egyik mellékfolyója mellett épült. A Cher folyón átívelő épület a Világörökség része. Chenonceau-02 Kastély Loreto szigetén, Olaszország – Isola di Loreto egy neogótikus kastély, melyet 1910 körül építettek  15. századi alapokra és szerkezetre. Az épület az Isola-tavon található szigeten látható, Montisola északi részén, Olaszországban. A sziget és a kastély magánbirtok, nemrég az a hír terjedt el, hogy George Clooney kívánja megvásárolni. isola di loreto Leeds, Anglia – A kastély Kent megyében található, és arról nevezetes, hogy a 9. században építették, volt normann erőd, nemesi birtok, vidéki kúria, elegáns palota, és hat királyné tulajdonában állt. VIII. Henrik és Aragóniai Katalin is birtokolta, ekkor történt az egyik legjelentősebb átépítés. A Len folyón emelkedő két szigetre épült, legutolsó tulajdonosa, egy amerikai milliomosnő halála után megnyitották a nagyközönség előtt. Leeds-Castle-1495 Montbrun kastély, Limousine – A gyönyörű épület, amely a 11.században épült, jelenleg eladó, 25 millió dollárt (5,5 milliárd forintot) kérnek érte. A 15.században újjáépítették, az 1960-as években felújították. Műemléki oltalomban 1946 óta áll a 3500 négyzetméteres kastély. Montbrun Castle, Limousin Schwerin kastély, Németország – A “hét tó és az erdők városának” váráról már a 10. században említést tesz egy utazó. A mecklenburgi hercegek rezidenciája volt, ma a tartományi gyűlés székhelye. Schwerin_Castle_ Kilchurn kastély, Skócia – A kastély a 15. században, a Loch Awe kis szigetén épült. A víz szintje módosult 1817-ben, ezért ma már a szárazföld és a sziget nem különül el élesen egymástól. 1760-ban a vár súlyosan megsérült  villámcsapás következtében, és teljesen elhagyottá vált; a leomlott torony, mely azóta is változatlanul az udvar közepén hever, tanúsítja a vihar elképesztő erejét. Scotland - Kilchurn Castle on Loch Awe Trakai, Litvánia – A Német Lovagrend elleni védelemül épült vára 14. század óta áll a Trakai városát körülvevő három tó egyikének kis szigetén. A piros téglás épület a nagyhercegség egykor virágzó központja volt, de a 17.században romlásnak indult, és az orosz hadsereg pusztításai is maradandó nyomokat hagytak. A második világháború után újjáépítették, és múzeumot rendeztek be itt. trakai_island_castle_on_lake_galve_lithuania Chambord, Franciaország – A legnagyobb és leglátványosabb Loire-menti kastély a francia reneszánsz kiemelkedő példája. a 440 szobát tartalmazó épületet vagy annak egy részét bizonyíthatóan Leonardo da Vinci tervezte I. Ferenc utasítására, köztük a kétirányú gyönyörű csigalépcsőt. A kastélyt méretei ellenére azonban csak ritkán használták, és főként vadászatok alkalmával. chambord      

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!