Egy csepp Európa

10 csodás hely Európában, amit egyszer az életben látni kell

Vannak szépséges városok, lenyűgöző épületek, varázslatos tájak távoli kontinenseken, de most következzék 10 gyönyörűséges városka szeretett Európánkban!

Burano,  Olaszország színpompás városkája  ugyanabban a lagúnában található, mint Velence. Régen a  halászok úgy döntöttek, hogy a házak külső falait élénk színekre festik, hogy azok  a sűrű ködben is könnyen megkülönböztethetőek legyenek. Ma, ha a lakosok  a házukat át akarják festeni, küldeniük kell egy levelet az önkormányzatnak, és a tisztviselők küldenek egy listát a megfelelő, engedélyezett színekkel.

Burano   burano1

Santorini szigetének (Görögország) félhold alakú sziklatetején elhelyezkedve Oia városkája bizony meglehetősen nehezen, jobbára gyalog közelíthető meg. Érdemes szamarat vagy robogót bérelni, ha teljes egészében szeretnénk megcsodálni. Lélegzetelállító kilátás nyílik a szőlőskertekre és persze a valószínűtlenül kék tengerre.
village of oia in santorini oia village

Colmar (Franciaország) olyan varázslatos, mint egy mesebeli városka: apró csónak sodródik a  virágos csatornákban,  miniatűr vonat halad csilingelve körbe, és még egy éjszakai fény show-ra is sor kerül évente egyszer. Az elzászi borút mentén található Északkelet-Franciaországban, az elzászi bor fővárosának is nevezik. A népszerű idegenforgalmi célpont 800 éves germán és francia építészeti remekművekkel dicsekedhet.
colmar colmar1

Valahogyan sikerült a Hupikék törpikék producereinek időtálló reklámfogásra szert tenni: meggyőzték 250 lakosát és háztulajdonosát a spanyol Juzcar városának, hogy engedje a házát befesteni kékre, s ez mindmáig így maradt. Csak az a kérdés, hogy miért éppen Spanyolországba került a smurf falu? Miért nem maradhattak a törpikék a saját hazájukban, Belgiumban?
juzcar juzcar1

Cesky Krumlov városának jó része, amely az UNESCO Világörökség része,  a 13. században épült, és az itt található  vár a második legnagyobb az egész Cseh Köztársaságban. A gótikus vár urai  40 épületet és palotát birtokoltak, kertekkel és tornyokkal, és ma már az egyik fő helyszíne az előadóművészeteknek (a Dél-Csehországi Balett társulata rendszeresen fellép a messze földön híres szabadtéri színpadon).
krumlov krumlov1

Ez az idilli holland falut, Giethoorn-ot Észak Velencéjének nevezik, mivel utcák és utak helyett csatornák vannak a házak mellett és között,  így minden épület egy kis privát szigeten fekszik.
Giethoorn, Netherlands Giethoorn, Netherlands1A francia Riviéra Eze nevű városkája olyan magasan ül a szikla tetején, mint sas a fészkén. A hajdani falu első épületei az 1300-as évek elején épültek, a város maga is több száz éves.
eze

eze1

Ez a jól konzervált horvát mediterrán város, Split több mint 250.000 lakossal dicsekedhet, és a római romok és gyönyörű strandok nyerő kombinációja, nem is beszélve a pezsgő éjszakai életről.

split

split1

Hallstatt, a legrégebbi, ma is lakott falu Európában, csaknem 1000 embernek ad otthont, és bizonyíték van arra, hogy az ősidők óta élnek itt emberek. “Ausztria gyöngyéről” úgy tartják, hogy az egyik legszebb hely a Földön.

hallstadt

hallstadt1

Az egyik legszebb francia város Yvoire középkori települése, melyet a nyári hónapokban virágok özöne lep el. yvoir

yvoire

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Józsefné Lancz says:

    Olyan szépek , hogy többször s megnézem őket . szinte átrágom magam a látnivalókon .A Rómát bemutató albumot keresem Az volt a címe . 21 . kép Rómáról . Most nem találom . Remélem nálatok megtalálom . A Vatikánt szeretném látni .

  2. Sajnos azt nem mi írtuk. De köszönjük szépen a kedves szavakat!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!