Egy csepp Európa

9 különleges kastély és vár Európában

Van, amelyik bámulatra méltó épségben vészelte át a viharos évszázadokat, van, amelyikből csak egy torony maradt. Titokzatos szépségük, egyedülálló látványuk azonban páratlanná teszi, kontinensünk legszebb kastélyaivá emeli őket.

Château de la Mothe-Chandeniers, France

Akármilyen hihetetlen, de a Château de la Motte-Chandeniers-t (Franciaország) erődként használták. A 13. században épült, és kétszer is elfoglalták az angolok a Francia Forradalom előtt. Jelenleg egy üzletembernek köszönhető, hogy 1800-as évekbeli pompájában láthatjuk.

lichtenstein-castle németország

A festői Lichtenstein-kastély egy sziklán egyensúlyoz, kilátással a gyönyörű Echaz – völgyre (Németország).  Története 1200 körülre vezethető vissza, már kétszer elpusztult, de szerencsénkre mindkét alkalommal újjáépítették.

stalker castle skócia

A Stalker-kastély Loch Linnhe egyik szigetén épült (Skócia) 1320-ban,  hihetetlenül nehéz megközelíteni, hacsak nem apad le a tó vize. Ez a vár jelenik meg a híres Gyalog galopp című Monthy Python-filmben.

Chillon-kastély, Svájc

A Château de Chillon  a gyönyörű Genfi-tónál található.  100 önálló épületből áll, melyek egymáshoz csatlakoztak, így alakult ki egy patchwork vár, a legkorábbi épületek építése egészen 1005-ig nyúlik vissza.

chambord

Chambord kastélya az 1500-as évekbe épült, a pompakedvelő I. Ferenc francia király építtette. A Francia Forradalom után elhagyatottá vált, később arra használták, hogy megvédjen nagyon fontos vendégeket a második világháború idején – műalkotásai a Louvre-ban és más galériákban találhatók.

Fecskefészek ukrajna

A Fecskefészek-kastélyt egy olaj báró építtette 1911-ben, és azóta is egy sziklán egyensúlyoz a Fekete-tenger partján (Ukrajna, Krím-félsziget).

Mont_Saint-Michel

Ezt a lenyűgöző erődvárost, Mont Saint Michelt körülöleli a víz dagálykor, mivel a Couesnon folyó egyik szigetén épült (Franciaország). A védelem ezáltal olyan erős volt, hogy bár kis létszámú csapatok állomásoztak a falak között,  soha nem esett el a százéves háború alatt, ami 116 évig tombolt.

O'Brien's Tower, County Clare, Ireland

Az O’Brien-torony Írországban eltörpül környezete, a Moher-sziklák mellett. Azt pletykálták, hogy Sir Cornellius O’Brien azért építtette meg 1835-ben, hogy lenyűgözze a nőket, akiknek udvarolt.

Dunnottar Castle, Scotland

Dunottar vára több mint 1000 éve egyensúlyoz az Északi-tenger melletti sziklán, és Skócia védőbástyájaként működött a viking és angol agresszió ellen. A skót koronázási ékszereket itt rejtették el az angolok elől, és ez mentette meg őket a pusztulástól.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!