Egy csepp Európa

Nem szokványos szállodák kifejezetten kalandvágyóknak

Én még úgy nőttem fel hogy áhítatos tiszteletet éreztem a luxus szállodák iránt. Valószínűleg a klasszikus amerikai filmek és romantikus regények tápláltak bennem ezt az érzést, hiszen a főhősök a Hiltonban, a Ritzben, a Grand Hotelban, később pedig az Intercontinentálban szálltak meg. Manapság már sokkal árnyaltabb a kép, hiszen lehet jégszállóban vagy víz alatti rezidenciában is megszállnunk akár, de a legkülönfélébb, legszélsőségesebb megoldások is értő lelkekre találnak. Következzék néhány ez utóbbiak közül!

Free Spirit gömbök, Vancouver-sziget, Kanada

A fára építhető házak teljesen új megközelítését láthatjuk a Vancouver-szigeten található ősfákból álló erdőben. Az öt hektáros területen látható Free Spirit gömbök három hüvely vastagságúak (anyaguk cédrus, luc, vagy üvegszál), ezeket függesztik fel három és öt méter közötti magasságban a levegőben, melyek lépcsők segítségével érhetőek el.

Tree Houses From Free Spirit Spheres Are A Magical Forest Experience

A fűtött enterior meglepően kényelmes – és akár  iPod dokkoló állomással is felszerelt. A szél miatt nem tökéletesen mozdulatlanok, ezért tengeri betegségre való hajlammal ne béreljük ki. Ugyanakkor jó hír, hogy medve vagy más vadállat nem tehet kárt benne. Csak 16 éven felüliek szállhatnak meg itt, viszont nyitva áll az év tizenkét hónapjában.

faház belül

Das Park Hotel, Ausztria

Kényelmes online-foglalással és “mindenki annyit fizet, amennyire értékeli a szolgáltatást”-rendszerrel működik német nyelvterületen a csőhotel (Das Park Hotel). A legközelebbi hozzánk Ausztriában, Ottenheimben, a Rodl folyó partján található. A nagy betoncsövekben meglepően kényelmes kabinszerű mikro-hotelt találunk, még 220 voltos aljazatot is, hogy feltölthessük a kameránkat vagy a mobilunkat. Májustól októberig tart nyitva. Arról nem találtam információt, hogy a tisztálkodás kérdését hogy oldják meg, bár arra biztatnak mindenkit, hogy ne felejtsék otthon a saját tisztálkodó eszközöket.

csőlakás

Nine Hours, Kyoto (Japán)

A Nine Hours Kyoto, Japán nem szobákat, hanem két méter mély, 1,25 m széles és 80 cm magas kapszulákat kínál, elnevezéséhez híven kilenc óra tartózkodásra:  hét óra alvás- és fürdő idő, valamint egy óra pihenés.

kyoto

A klausztrofóbiások dönthetnek úgy, hogy több időt töltenek az öltözőben, és kevesebben a kapszulában. Bármilyen furcsának tűnik, a vendégek 93 százaléka elégedetten hagyja el a szállodát.

kyoto2

La Villa Hamster, Nantes (Franciaország)

Egy szálloda, ahol a vendéget hörcsögként kezelik …  Amellett, hogy szénával töltött ágyban alszik és felfüggesztett tálban kapja a fejadagot,az abszolút komfortot szolgálja még a tulajdonosok szerint a kerék, amit a vendég akár óráékon keresztül is forgathat. Alig száz euróba kerül naponta itt megszállni, és lássatok csodát, kora tavasszal már az egész nyár minden napja foglalt!

hörcsöghotel

V8, Stuttgart (Németország)

Itt éjszakázni pontosan olyan, mintha Radiator Springsben lennénk: a legtöbb szoba autós dekorációval ellátott,  találunk itt benzinkutat, autómosót és versenypályát is.

v8

Az ágyakat abszolút eredeti karosszériákból készítették, de nem hiányozhatnak a négycsillagos szállodák luxus kellékei sem, mint az egyiptomi lenből készült ágynemű.

v8új

The Old Railway Station, Petworth (Nagy-Britannia)

Két hagyományos szoba a főépületben és hat másik – a kocsik helyreállított mozdonyok, két korábbi Edward Pullman- vonat volt (1892-ből), most pedig lett belőle négycsillagos szálloda. Reggeli a főépület könyvtárszobájában. Nem mindennapi stílus, nem mindennapi hangulat!

vonathotel

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!