Egy csepp Európa

Mókás szobrok mindenütt a világban

Mulatságos köztéri szobrokat láthatunk itthon is. Például Székesfehérvárott ott van Mujkó vagy Kati néni szobra. Ebben a bejegyzésben számos érdekes és mókás köztéri alkotást válogattam össze szerte a nagyvilágból. Amint látható, nemcsak a gyerekek örülnek nekik.

1

A következő izgalmas műalkotás titokzatosan ácsorog Amszterdamban, a Marnix Parkban, ez a fej nélküli muzsikus emlékműve. A legkülönösebb az egészben, hogy az alkotó személye ismeretlen és meglehetősen titokzatos. 1982 és 1999 között születtek meg a gyönyörű bronz szobrai, amiket egészen egyszerűen a város különböző helyein hagyott. Többen úgy vélik, hogy orvos volt, aki szabadidejében szobrokat készített. A fej nélküli muzsikus hegedűtokot visz a kezében, és kalapot emel a szemlélőnek.

Headless-Musician-Amsterdam

A következő szobrot az Egyesült Államokban találjuk, méghozzá Utah államban, Salt Lake City városában, egy középület mellett. Egy anyát ábrázol, ahogy körbeforgatja a lányát. Amint láthatjuk, ez másokat is megihletett…

játékos anyuka

A London Ink egy valóság show a Discovery Real Time csatornán, amely Louis Molloy és három másik tetováló művész életét követi.  A műsor a tetováló szalon mindennapi életét mutatja be, különösen az ügyfelek személyes történeteit. A show premierje 2007 szeptemberében volt, két szenzációs, meghökkentő szobrot helyezett el két különböző helyre London környékén. Az egyik az alábbi óriási hölgy, akinek a feje eltűnt egy fotós automatában, és egy másik egy úszó figura a fűben, közel a Tower-hídhoz.

london-ink-sculpture-1

És íme, a fűben úszó férfi!

london-ink-swimmer-small-32167 (1)

Úgy tűnik, hogy a  következő képen hiányoznak a szobrok létfontosságú szervei. Az alkotó egy francia művész (marokkói származású), az 53 éves Bruno Catalano, aki így kívánja ábrázolni a világpolgárt. Jelenleg Marseille-ben él, és a szobrok is ott láthatók a tengerparton.

Amazing-Statue

Dél-Koreában, Jeju szigetén (igen, igen, ez a sziget szerepel A palota ékköve című sorozatban) Love Land néven tematikus parkot nyitottak. Csak 18 éven felüliek látogathatják, mivel az ott kiállított szobrok többsége igen erotikus hatást kelt. Ezért csak az alábbit mutatjuk itt be:

40513287

George Segal életnagyságú szobrokból álló installációja, a “The Depression Bread Line” (1999), a Grounds For Sculpture parkban és múzeumban található Hamilton Township városában, Mercer megyében, New Jersey államban (USA). Sokan látogatták meg ezt a szobrot az évek során. Néha fotózták, néha csatlakoztak a szomorú sorban, az ingyenkonyha előtt várakozó férfiakhoz.

Great Depression Bread Line Statue, New Jersey, USA

De most nézzünk néhány vidámabb képet! Carl Fredrik Reutersward erőszakellenes szobra Malmőben, Svédországban:

Non_violence_sculpture_by_carl_fredrik_reutersward_malmo_sweden

A többi fotó a közönség játékos kedvét mutatja. Sajnos nem sikerült a nyomukra bukkanni. Ha valaki nagyobb szerencsével jár, kérjük, velünk is tudassa!

8

A következő szoborkompozíció humor nélkül is nagyon érdekes. Vajon hol található?

3

Ezt a rúgást Jackie Chan is megirigyelné…

7

A szobor túl magas vagy a férfi túl alacsony? Minden nézőpont kérdése…

Fun-with-sculptures-4

És végül személyes kedvencem:

funny_picdump_509_640_43

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!