Egy csepp Európa

Napfényes, ezerszínű Hellasz

Aki járt már Görögországban, tudja, hogy összetéveszthetetlen a látvány, a hangulat, az illat és az íz, semmivel nem összevethető. Talán emlékeztek rá, hogy a Shirley Valentine című filmben a főszereplő így sóhajt fel, amikor a csoportjuk megérkezik az egyik görög szigetre, és néhány angol útitárs azon panaszkodik, hogy Görögország túlságosan görög: Hiszen ez maga a paradicsom!

Blue stairs, Symi Island, Greece

Feltett szándékom, hogy egyszer majd többet is látok belőle, mint Korfut és Naxost, és megcsodálhatom az utánozhatatlanul ragyogó, páratlanul tiszta színeket. Hiszen az alap igazán egyszerű: hófehér és tengerkék, de milyen csodás látvány, ha megbolondítják egy kevés okkersárgával, és engedik, hogy felfusson mindenhová a bougainvillea (murvafürt).

görög szépség

A következő képen láthatjuk, milyen komoly dekoráló hatása lehet a már említett növénynek. Itt például Santorini szigetén:

görög szépség2

A sárga és a kék kombinációja, valamint tenger ragyogása és a szikrázó napsütés eredményezi az összetéveszthetetlen hatást:

santorini

A szokásos hófehér-tengerkék kombinációt a tűzpiros rózsák teszik feledhetetlenné:

welcome-to-the-greek-islands

Ez a krétai utcarészletben a fehér-sárga-kék színek dominálnak. Figyeljük csak meg, milyen stílusos hozzá a kék macskakő!

krétai utcarészlet

Az előző képen látható élénk citromsárga helyett itt egy meleg napsárgát választottak a kellemes világos türkizhez és a megszokott tengerkékhez. És milyen jó ötlet mindehhez a rózsaszín és a lila különleges keveréke, a mályva!

színes görög utca

A napsárga és a világoskék nemcsak az épületen, hanem a lépcsőn is megjelenik, és izgalmassá varázsolja az egyébként egyszerű házat:

színes görög utca2

Lépcsők tűzpirosban? Mekkora ötlet!

színes görög utca3

Nagyot tévedünk, ha azt gondoljuk, hogy csak az épületek és a lépcsők ragyoghatnak csodás színekben:

színes görög

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!