Egy csepp Európa

A világ legszebb és leglátványosabb vízesései 1.

A lezúduló hatalmas víztömeg lenyűgöző, látványos, szemet gyönyörködtető, de olykor – méretei miatt – elrettentő látvány is. Sorozatunkban a világon a legismertebb zuhatagokkal foglalkozunk.

Az egyik különleges természeti képződmény a Viktória-vízesés, ami Viktória királynő után kapta a nevét, de a bennszülöttek “mennydörgő gőzölgésnek” és “robajló füstnek” hívják, ami jóval találóbb, hiszen a Zimbabwe és Zambia határán száz méteres mélységbe alázúduló víztömeg 300 méteres párafüggönybe burkolózik.

victoria-falls

Sok turista inkább helikopterrel érkezik, hogy a magasból csodálja meg a  vízesés szépségét. Érdemes február-májusban ellátogatni ide, még a szezonális esőzések beállta előtt.

victoria-waterfall

A vízesés a maga 1708 méteres szélességével egyedülálló a világon, és öt nagyobb zuhatagból áll: Ördög vízesés, Fő-zuhatag, Lópatkó-zuhatag, Szivárvány-zuhatag és Keleti-zuhatag.

Devilspool2

Az Ördög medencéje vagy az Ördög karosszéke természetes és látványos végtelen medence a Viktória vízesés (Victoria Falls) tetején, Zambiában. Bár ezt a páratlan helyet 420 méter magasan a folyó felett találjuk, mégis teljesen biztonságos (a száraz évszakban természetesen).

Devilspool1

Devilspool3

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!