Egy csepp Európa

A világ legjobb amatőr homok szobrászai

Lassan itt a nyár, és elkezdődik a strandszezon. Benépesülnek a homokos tengerpartok, megtelnek élettel a vízpartok, és ahogy télen a jégszobrászat, nyáron a homok szobrászat alkotásait díjazzák és csodálják meg.

amazing-sand-sculptures-28Hol van már az az idő, amikor homokból csak kisebb-nagyobb váracskák születtek a gyermekek legnagyobb örömére! Manapság már a legbonyolultabb, legkülönfélébb, legkülönlegesebb műalkotások öltenek testet ebből az igen egyszerű alapanyagból. Azonban ahogy a jégszobrok esetében, itt is fel-fel-bukkan valamilyen trendi téma, mint például a következő mű esetében, amelyet láthatólag a trónok harca ihletett:

homok sárkányNyaranta Oregon államban, Lincoln városban amatőrök számára rendezik meg a Homok szobrász fesztivált, ahol a járókelők hatalmas kastélyokat, állatokat, párokat, gyermekeket, családokat vagy éppen hableányokat fotózhatnak. Kilenc kategóriában osztanak díjakat, ami igazi témabőséget eredményez.

amazing-sand-sculptures-35

A jelentkezésnek mindössze egyetlen feltétele van: kizárólag amatőrök jelentkezhetnek, nem pedig hivatásos szobrászok. Azonban ha elnézzük a következő képeket, nem igazán látjuk a nagy különbséget.

amazing-sand-sculptures-13Ámulattal nézzük a pontos kivitelezést és a különleges témákat, de elképesztőek már maguk a méretek is.

ágyArról nem szólnak a hírek, hogy mennyi idő áll rendelkezésre, de valószínűleg (már csak az időjárás változása miatt) egy napon zajlik le maga az alkotás és a zsűrizés is.

amazing-sand-sculptures-26

 

Már csak az marad hátra, hogy sajnálkozhassunk: mennyi munka, mennyi kreativitás, mekkora precizitás van ezekben az alkotásokban, és milyen rövid az élettartamuk!

amazing-sand-sculptures-10

 

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!