Egy csepp Európa

A Mamma mia! napfényben fürdő szigetei

Óriási sikerrel játszották és játsszák szerte a világon az ABBA-slágerekből írt Mamma Mia! című musical filmváltozatát (anyát és lányát Meryl Streep és Amanda Seyfried alakította). A bemutató óta (2008) 70 százalékkal nőtt a szobafoglalás Görögországban. A filmet Pelion környékén, Skiathos és Skopelos szigeteken forgatták. Utóbbi területe alig több mint 90 négyzetkilométer, és olyannak tűnik, mint egy erdő a strand közepén, de vannak itt eldugott, romantikus kis öblök, homokos és kavicsos strandok, ódon templomok és hangulatos kávézók is.

mamma-mia

A film óriási sikeréhez nagyban hozzájárult a gyönyörű görög táj, hiszen még az énekelni csekély mértékben tudó világsztárok is csak félig tudták elterelni a figyelmet a meglehetősen érdektelen cselekményről, ami valahogy furcsán hasonlít Gina Lollobrigida egykori vígjátékáéra, ahol Mrs. Campbell nem tud számot adni arról, hogy a három férfi közül melyik a lánya vérszerinti apja.

14

Mindenesetre a két görög sziget kellőképpen profitált a filmforgatásból, hiszen azóta is hihetetlen turistaforgalmat bonyolít le. Kétségkívül a gyönyörű táj, a kristálytiszta tenger és homokos part adott, de ezt számtalan másik görög szigetről elmondhatjuk. Ha végtelen nyugalomra és romantikára vágyunk, mindenképpen ez a jó választás. Manapság a Mamma mia!-körtúra mellett a legfőbb attrakció házasságkötés a két szigeten.

mamma-mia-

Skiathos mindig is a legismertebb volt a Szporádok -szigetek között, de a forgatás óta az egyik legkedveltebb görög úti céllá vált.Ez a csodálatos kis festői sziget tele fenyvesekkel és varázslatos karibi stílusú strandokkal ideális, romantikus esküvői helyszínné vált.

Skiathos térkép

Skiathos az Égei-tenger közepén találhat , szemben Pilióval, a leginkább kozmopolita és fejlett turizmussal rendelkező sziget, a Szporádok szigetcsoport tagja. Skiathos büszkesége a 60 homokos strand, a kristálytiszta azúrkék víz és a festői fenyvesek.

skiathos

Érdemes ellátogatni Skiathos városba, ami egyszerre őrzi a hagyományokat és divatos is egyben.  Butikok, koktél bárok és kozmopolita éttermek váltakoznak fehérre meszelt házakkal és a tavernákkal.

skiathos02

Ha valaki házasságot szeretne itt kötni polgári szertartás vagy görög ortodox esküvő keretében, esetleg fogadalmat megújítani, különböző templomok és kápolnák között választhat. Különleges lehetőség egy kis félszigeten esküvőt tartani, Bourtzin, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik Skiathos városára és a kristálytiszta vízre.

Skiathos-Greek-Island

Ha fogadalomtételre keresünk ideális helyszínt, akkor lehet szó strandról, egy szálloda medencéjéről, kápolna udvarról, hajóról, a vacsorát pedig lehet rendezni hagyományos tavernákban, luxus szállodákban, különleges éttermekben és elegáns villákban.

skiathos3

Skopelos Skiathos és Alonissos között fekszik, meglehetősen közel hozzájuk. Nincs saját repülőtere, úgyhogy megközelítésének  legegyszerűbb módja Skiathosra repülni, majd hajóval vagy szárnyashajóval átkelni a legzöldebbnek hirdetett kis földdarabra.

skopleos-greece (1)

A gyönyörű táj, a festői homokos vagy kavicsos strandok, a zöldellő fenyőfák, a tiszta türkizkék víz  és a gyönyörű napsütéses idő Skopelost ideális esküvői célponttá teszik. Az egész sziget tele van régi, hagyományos templomokkal és lenyűgöző bizánci kolostorokkal, de a Mamma Mia! óta a legnépszerűbb, a legtökéletesebb kápolna az Ai yiannis a Kastri. Ahogy a filmben láthattuk, egy szikla tetejére épült, ahonnan lenyűgöző a kilátás az Égei- tengerre.

skopelos3

A hagyományokat hűségesen őrző Skopelos város építészete rendkívül jellegzetes, a települést ezért a görög örökség részévé nyilvánítottak.  A festői utcákat hatalmas színes virágcserepekben buján virágzó bougainvillea és ezernyi ragyogó színű virág díszíti.

SkopelosTown

A sziget természetesen egyéb izgalmas lehetőséget is kínál. Skiathoson minden álmot valóra váltanak, legyen szó lenyűgöző szállodáról tengerre néző terasszal, privát strandról vagy egy luxusjachtról.

skopelos-town

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!