Egy csepp Európa

Tánc az utcán, tánc mindenütt

Nemrég ünnepelték (április 29-én) szerte a világon a Tánc Világnapját. Kissé megkésve ünnepeljük mi is az esztétikus mozdulatokat, a harmonikus szépséget, magát a táncot!

dancing in the streetLisa Tomasentti , ausztrál fotográfus a párizsi utcákon készített fotókat az ünnepelt balerinákról. A tánc eleganciája és a zajos, Zsúfolt utca egyvelege erős vizuális hatást eredményezett.

ballet-dance

A következő képben, amelyet Christos Lamprianidis görög fotós készített, az élénk színek ragadnak meg minket. A kontraszt a táncos klasszikus fizikuma és modern ruhája párhuzamosan a kontraszt a modern autók és a régi európai város között.

tánc6

Jordan Matter amerikai fotós tökéletes alanyoknak találta a táncosokat, hogy elképzelését, mely szerint egy gyermek szemével láttassuk a világot, egy fotósorozatban örökítse meg, és három évig járja az országot, fényképezve az önként jelentkező táncosokat, amint rendkívüli dolgokat csinálnak rendes, mindennapi helyzetekben. A következő képen például a kis Claire Conaty forgatja fel az osztálytermet Seattle-ben.

 

Claire Conaty of Seattle shakes up the classroomAz alábbi nagyon híres képen Sun Chong táncos pózol az édesanyjával a Capitolium épülete előtt Washingtonban.

Sun Chong poses with his mother in front of the Capitol building in Washington DC.New Yorkban Michelle Fleet tűnődik az élet rejtelmein a többiek fölé emelkedve a Columbus Circle-ben:

michelle fleetMichael McBride az Apollo Színház előtt mutat be egy enyhén bizarr pózt Harlemben:

michael-mcbrideMarcella Guarino káprázatos belépője a VIP helikopter – reptéren, New Yorkban:

marcella-guarino

Ricardo Rhodes mutatja meg, milyen könnyű fára mászni Sarasotában:

ricardo-rhodes

Ez az újszerű látásmód hatalmas sikert aratott a világon mindenütt, és egy bestsellert eredményezett. A következő kis filmben az alkotó mutatja meg, hogyan készültek a képek:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!