Egy csepp Európa

Lélegzetelállító kötélhidak

A világ legveszélyesebb kötélhídjai közül feltétlenül meg kell említeni a hussaini Borit tó hídját, mivel nagyon régi, keskeny, nagyon magasan van a tó felett, és számos deszkalapja hiányzik.

borit1

Sajnos ez az egyetlen eszköz a helyi emberek számára  nagyvárosokba utazni Észak-Pakisztánban.

borit2

A Trift híd az egyik leglátványosabb gyalogos függőhíd az Alpokban.  100 méter magas és 170 méter hosszú, és már a felvonóval eljutni a hídig is egy kaland. Létrejöttére azért volt szükség, mert a globális felmelegedés miatt a gleccserek megolvadtak, és ez történt a Trift gleccserrel is. 2004-ben tehát megépült egy függőhíd a nepáli hármas kötélhíd mintájára, amiről gyorsan kiderült, hogy rendkívüli mértékben vonzza a túristákat, és helyébe 2009-ben egy biztonságosabb és hozzáférhetőbb híd épült, mely még ma is az egyik leghosszabb és legmagasabb gyalogos felfüggesztett híd az Alpokban.

Trift-Bridge-Switzerland

Minden évben  Canas lakosai (Cusco, Peru) találkoznak, hogy  megismételjenek egy 600 éve tartó rituálét. Ezer ember négy különböző közösségből  három napot növényi rostszálak szövésével töltsön, hogy megerősítsék a Q’eswachaka- híd köteleit, méghozzá azzal a technikával, amelyet a Quehue néptől örököltek.

CW Cusco-Puno 310

Ez az egyetlen függőhíd, amelyet 600 éve minden esztendőben újjáépítenek, méghozzá közös erőfeszítéssel, kizárólag kézi munkával.  A híd a perui nemzeti kulturális örökség része, és már benyújtották a kérelmet  az UNESCO Világörökséglistájára kerüléshez. A függőhíd, amely 28 méter hosszú, részét képezi az inka út-és építési rendszernek, a Qhapaq Ñan-nak. Mindegyik család  70 méter kötelet termel a felújítás során.

Cusco-Peru-Inca-rope-bridge

Az alapanyagokat be kell gyűjteni, mivel ez egy fűféle, s kissé hosszadalmas a begyűjtése. A szálakat kiszárítják, kézzel csavarják és fonják. A technika ugyanaz, amit több száz éve használnak , és egyik generáció átadja a másiknak. A híd újjáépítése csütörtökön kezdődik, és ugyanazon a héten szombaton már el is készül.

Inca-Rope-Bridge

Ha valaki tériszonytól szenved, jobb ha leveszi a lehetséges nyaralóhelyek listájáról a kínai Hubei tartományban található Yushan falut . Mert annak ellenére, hogy elképesztően gyönyörű helyen található, Yushan egyetlen kapcsolata a külvilággal egy bizonytalan kábel vonal, ami  egy kilométer hosszan nyúlik 400 méter magasan a völgy fölött. Egy pár vastag kábelre felfűzve egy acélketrec:  két magas sziklafal között így juttatják el a faluból a városba az embereket és az árukat.

Rope-Bridge-ChinaÉs végül a személyes kedvencem Vietnamból:

Rope-Bridge-Vietnam-

 

 

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!