Egy csepp Európa

Érdekességek és furcsaságok szerte a nagyvilágban

Összegyűlt újra egy blogbejegyzésre való izgalmas, érdekes és különleges helyekről, épületekről és tárgyakról. Jó szórakozást kívánok hozzá! Ez a bútordarab a híres római Colosseum mintájára készült, tervezője a Tappezzeria Rocchetti. Lehet, hogy kissé túlzásnak tűnne az otthoni használat, de milyen jól el lehetne képzelni mondjuk egy kissé eklektikusan berendezett hotel előterében. colosseum sofa

A “Piano híd” Shishui faluban, Taitaishun megyében, Zhejiang tartományban található, Kínában. Azért kapta ezt az elnevezést, mert a híd hasonlít a zongora billentyűkre.

Piano-BridgeChina

Taipei földjéből (Taiwan) mintha kinőne ez a kanyargós felhőkarcolóba csomagolt függőleges kertek formájú dzsungel! A Vincent Callebaut Építész Társaság tervezte, 42,355 négyzetméteres Agora-toronyban helyet kap egy gyümölcsös- és veteményeskert, számos fűszer-és és gyógynövény, valamint komposztáló és csapadékvíztároló-rendszer – és ez még csak a kezdet. Minden 540 nm-es lakásnak lesz egy belső zöld fala is, amely biztosítja a levegő optimális minőségét és az esztétikus látványt. A cirkuláló fénytölcsérnek köszönhetően nappali fény világít még az épület alagsorában is, a tető napenergiát szolgáltat, és a különleges üvegtáblák csökkentik a felesleges napsugárzást, és megelőzik a hőveszteséget. A projekt 2016 körül fejeződik be.

Taiwan, Agora torony

Hatalmas luxusjachtot dob piacra a Yacht Island Design cég, aki 665 millió fontot kér majd  a “Streets of Monaco” néven emlegetett különlegességért, amelynek fedélzetét a Monacói Nagyhercegség versenypályájának legfontosabb helyszínei díszítenek majd. A 150 méter hosszú négyszintes hajón az elkészült makett szerint látható lesz a Casino de Monte Carlo, a Hotel de Paris, a Café de Paris,a La Rascasse és a Loews Hotel élethűen kicsinyített mása is. Természetesen helyet kap még egy helikopter-leszálló, úszómedence, teniszpálya, sőt a Monte-Carlo-i versenypálya mintájára épített gokart pálya.

Streets-of-Monaco

Az  Atlanterhavsveien, azaz az Atlanti-óceáni Út  Norvégiában a 64-es megyei út 8274 méter hosszú szakasza, amely összeköti Averoy szigetét a kontinensen található Eidével. Részben lakott szigeteken és sziklaképződményeken halad át, szélessége 6 és fél méter, emelkedési szöge maximum 8 fokos. Az út a kulturális örökség része, és egyike a 18 Nemzeti Útvonalnak. Vezetni az Atlanti-út mentén olyan érzés, mint hintázni a tengeren. A hullámvasút érzést erősítik a kanyargós hidak és a fenomenális kilátás. (Részletesebben itt!)

Atlantic-Ocean-Road-in-Norway

És íme, egy jó ötlet Norvégia szomszédságában! Stockholmban egy aluljáró lépcsőjét alakították át olyan sikeresen, hogy az embereknek eszükbe sem jut a mozgólépcsőt használni, amikor dallamra lépdelhetnek fel a hagyományos lépcsőfokokon:

zenélő lépcső

És  mindez kinek köszönhető?  A Volkswagen cég szerelt fel nyomásérzékelőket, és néhány négyzetméter méter fekete és fehér műanyag lap segítségével a stockholmi Odenplan metróállomás egyik aluljárójának lépcsőjét  alakította át egy óriási, működőképes zongorává, ahogy itt azonnal láthatod:

A következő épületet Moominháznak hívják, melyekben a moominok élnek Tove Jansson finn meseíró szerint. A magas, kerek házak  a porcelán kályhák mintájára készültek, melyek mögött a moominok ősei éltek. A kitalált és elképzelt házat  sok könyv és képregény ábrázolta, maga Tove Jansson is épített egy modellt az 1970-es években, ez akkor még nem volt kerek (a 2,5 méter magas modell már látható a Moomin Múzeumban, Tamperében). A teljes méretű Moominhouse 1993-ban épült, a Moomin World elnevezésű vidámparkban, Naantali városában, míg az Akebono Kodomo tengeri parkban,  Hannóban (Japán) egészen másképp néz ki a híres-nevezetes épület.

Snowy Night, Moominhouse, Finland

Az Amazonas vidékén él ez a gyönyörű, csodálatos kék pillangó. Tekintettel arra, hogy ezen a tájon él a Föld 2 millió ismert fajának egyharmada, felháborító, hogy az ismert amazóniai fajok nagy része a kihalás szélén áll, nem utolsósorban a jaguár. Valószínűleg nem sokáig gyönyörködhetünk ezekben a csodaszép pillangókban sem.

butterfly tree

A Nápolyi-öbölben, a város Posilippo lakónagyedétől mindössze 30 méterre található két kis sziget. Az egyik lakatlan, a másikon magányos villa van. Egy kis híd köti össze a két kis földdarabot, ami úgy néz ki, mint egy természetes boltív. Gaiola-Bridge-Naples-Italy

Egy furcsa vulkán-jellegű épület, ami láva helyett vizet lövell ki, az ablakait pedig moha és szőlőinda díszíti, és kizárólag függőhídon közelíthető meg: ezt a nem mindennapi hotelt rejti Dél-Chilében egy 300.000 hektáros magán természetvédelmi terület.

Hotel-La-Montana-Magica-Huilo-Chile

A Montana Magica Lodge programajánlatai között szerepel egy mini-golfpálya a vadonban, ahol a lyukak  a természetes terep részét képezik, túrázás, és a nap végén a vendégek megpihenhetnek a hatalmas fatörzsekből faragott kádak forró vizében. (A hotel árai 52 ezer és 90 ezer forint között mozognak egy éjszakára.)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!