Egy csepp Európa

Egy szerelmes férfi kedvéért Olaszország Norvégiába költözött

Sokan vádolják a skandinávokat érzelemmentes, hűvös viselkedéssel és a romantika hiányával. Hogy ennek az előítéletnek mennyi alapja lehet, mindenki döntse el maga  következő nagyon kedves történet alapján.Røvær

Røvær egy kis norvég sziget a Rogaland megyében, és Haugesund önkormányzatához tartozik. Mindössze 110 állandó lakosa van, ezek egy része nyugdíjas, másik része állattenyésztéssel, halászattal foglalkozik, tanár a sziget helyi iskolájában, a halgazdaságban dolgozik vagy ingázik a szárazföldre. Az időjárás kellemes,  a nyári időszakban a hőmérséklet 15 és 27 Celsius fok között van (kb -5 és +10 Celsius fok).

img34904-Rovaer-Front-Exterior-View

A legmagasabb hegyet a szigeten Vardennak hívják, ahonnan csodás látvány a naplemente (a levegő magas páratartalma miatt különlegesen szép élmény). Bármennyire is bájos maga a falu, bármennyire is szép a természeti környezet, tipikus skandináv vidékről van szó.

384419-10-1271600778276

Daniel és Gerda itt élnek, ezen a kis norvég szigeten, és Daniel elhatározta, hogy megkéri a szeretett lány kezét. Mindkettejük számára Olaszország testesíti meg a romantikát (reméljük, eljutnak oda a nászútjukon), így a szerelmes fiatalember kedvéért a falu lakói összefogtak, hogy odavarázsolják Itáliát, amíg Gerda néhány napot a városban töltött. 

gerda

Létrehozták egy olasz étterem kerthelyiségét a szabadtéri teraszon, és  gyertyákkal rakták ki a lány útját a kikötőből a romantikus lánykérés helyszínéig. A kórus napokig gyakorolt, hogy az ” O Sole Mio ” tökéletesen szóljon.

Amikor Gerda visszatért a szigetre, szerelmese vezette fel a teraszra, ahol a kórus szerenádot neki, és Daniel feltette a kérdést, amire persze a válasz az “igen” volt. . Az este tűzijátékkal és a pezsgőzéssel ért véget. Ezt a lánykérést valószínűleg még az unokák is emlegetni fogják.

Ha kíváncsi vagy, mindez hogyan zajlott le, nézd meg itt!

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!