Egy csepp Európa

Színpompás virágalagutak szerte a világon

A februári szürkeség legjobb ellenszere, ha álmodozunk egy kicsit a hamarosan beköszöntő virágzó tavaszról. Következzenek hát a legszebb fotók a legszebb lugasokról, sövényekről, sétányokról és kertekről!

flower tunnel in Spain

A középkori Aberglasney House  az egyik legszebb kert Wales területén az Egyesült Királyságban. Már 1470 óta inspirálja az írókat. A hely nevezetessége egy tiszafa alagút, ami népszerű turisztikai attrakció messze földön. Kilenc év metszésbe került visszaállítani ezt az egyedülálló boltívet. Magát az alagutat a Dyer család ültette a 18. században.

yew tree tunnel

Több mint 10 millió fa zöldell Dél-Afrika legnagyobb városában. Johannesburg lakói a világ legnagyobb ember alkotta erdejében élnek. A Jacaranda legalább 49 különböző fajtáját találhatjuk meg ebben az országban, többségük őshonos Dél-Amerikában (különösen Uruguay, Brazília, Peru és Argentína területén), valamint a Karibi-medencében. A trópusi fákat több mint száz évvel ezelőtt importálták Dél-Afrikába.  Ez a látványos alagút Pretoriában található, amit Jacaranda városként emlegetnek, mivel 70 ezer fa borul virágba minden októberben.

jacaranda city, pretoria

Észak-Írországban, Antrim megyében találhatók ezek a gyönyörű bükkfák, amelyekről azt gondolják, hogy körülbelül 300 évesek. A helyi feljegyzések szerint James Stuart ültetett 150 bükkfát a 18. században, szerette volna lenyűgözni a vendégeit, akik ezen az úton közelítették meg gyönyörű házát, a Gracehill House-t. A legenda szerint egy szobalány kísért az országúton, aki a szomszédos kastélyban élt, és több száz évvel ezelőtt rejtélyes körülmények között halt meg. A “Szürke Hölgy” némán lebegve halad az utolsó bükkfáig, és ott nyomtalanul eltűnik.
dark hedgesTavasszal egy csendes utca Bonnban (Németország)  varázslatos cseresznyevirág alagúttá alakul. ez a Heerstraße. Sajnos a cseresznyevirágzás mindössze 7-10 napig tart.

bonn

A Gingko nagy becsben tartott fa a japán kultúrában. Hat ginkgo fa túlélte a hirosimai bombázást, továbbra is növekszenek, a mostoha körülmények ellenére is életben vannak. Ezért a “remény hordozójának” tekintik, “túlélőként” vagy “élő kövületként” is emlegetik. Körülbelül 65 ezer ginkgo található a tokiói utcákban, kertekben és parkokban. Az alagút Meiji Shrine külső kertjében látható.
ginko japánSpanyolország gyönyörű parkjairól és kertjeiről is híres. Az alig 450 lakosú kis település, Sena Da Luna Castellon tartományban található, ahol ezt a gyönyörű virágözönt csodálhatjuk meg:
Sena De Luna, Spainsena de lunaVégezetül jöjjön egy személyes kedvenc, Burgundy Street, Madrid:

Burgundy-Street-Madrid-Spain-4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!