Egy csepp Európa

Elképesztő panorámafotók, amilyeneket még sosem láthattunk

Manapság egyre különlegesebb,látványosabb fotók születnek, amelyek különleges nézőpontból tárják elénk a világot. Íme, a Bryce-kanyon Utahból (USA).

bryce-canyon-national-park-utah

Orosz fotósok kis csoportja a legrészletesebb, leglátványosabb panorámafotókat készíti a világon. Az AirPano nyolc tagból áll, akik a legkülönfélébb háttérrel rendelkeznek (mérnöki és orvosi kibernetika, többek között). Az amatőr fotósok jelenleg utazgatnak a világban, nagyvárosokat és egyéb látványosságokat fotózva.

A csoport főként helikopterből fotóz, egy speciális kocsi használ, amely 3-4 kamerával rendelkezik, körkörösen elhelyezve. Néha háztetőkön dolgoznak vagy a könnyű repülőgépeket, kormányozható léghajókat, hőlégballonokat és a rádió-vezérelt helikoptereket vesznek igénybe.

Szergej Szemjonov, aki megalkotta Manhattan panorámafotóját (első díjat nyert az Epson International Photographic Pano Awards-on), elmondta a The Atlantic-nek, miért találja érdekesnek  a panorámafotózást. – Szeretem az új, progresszív és egyedi dolgokat. – A kép szenzációt keltett, amikor először jelent meg.

this-is-the-shot-of-central-park-that-won-first-prize-at-the-epson-international-photographic-pano-awards-it-became-a-mini-sensation-earlier-this-year-when-it-was-first-published

Mindegyik orosz fotós amatőr, és szórakozásból foglalkozik az Airpano-val. A következő képért Venezuelába utaztak a Churun-meru (Sárkány) Vízeséshez.

all-of-the-russian-photographers-are-amateurs-and-run-airpano-for-fun-for-this-one-they-traveled-to-churun-meru-dragon-fall-in-venezuela

Dimitrij Mojszenko és Sztanyiszlav Szedov voltak az elsők, akik 15 év elmúltával fentről fotózták a Tadzs-Mahalt.

airpano-photographers-dmitry-moiseenko-and-stanislav-sedov-were-the-first-people-to-photograph-indias-taj-mahal-from-above-in-15-years

Az alábbi képen a Ploszkij Tolbacsik vulkán látható Kamcsatkán. 2012 november végén tört ki.

this-is-plosky-tolbachik-volcano-in-kamchatka-it-began-erupting-in-late-november-2012

A Singapore Óriáskerék a legmagasabb a világon. Egy emeletes ház 42 szintjének magasságát is eléri.

the-singapore-flyer-is-the-largest-ferris-wheel-in-the-world-it-reaches-42-stories-high (1)

Az Iguazu Vízesést, Argentina, Brazília és Paraguay határán a világ hét új csodája között tartják számon.

iguazu-falls-on-the-border-of-argentina-brazil-and-paraguay-is-considered-one-of-the-seven-new-wonders-of-the-world

Az AirPano fotósai rendszerint egy hétre utaznak a célállomásukra, és számtalan fotót készítenek, hogy a legmegfelelőbbet választhassák ki. Ez itt Sanghai, Kína.

the-airpano-photographers-typically-travel-to-each-destination-for-a-week-and-take-several-photo-flights-to-get-the-shots-they-need-this-is-shanghai-chinaColosseum, Róma. Szemjonov szerint az AirPano olyan szemszögből mutatja be bolygónkat, ahogyan azt még senki sem látta.
this-is-the-coliseum-in-rome-semonov-says-the-goal-of-airpano-is-to-show-our-planet-in-a-manner-that-nobody-has-ever-seen-them-before

Az AirPano virtuális túrákat is készít a városokról, amelyeket fényképez. Ez Itt Barcelona, Spanyolország.

airpano-also-includes-virtual-tours-of-the-cities-they-photograph-this-is-barcelona-spain

A Nagy-korallzátony Ausztráliában a világ legnagyobb korallzátony rendszere, több mint 2900 egyéni zátonyból és 900 szigetből áll, több mint 1615 mérföldnyi területen található.

the-great-barrier-reef-is-the-worlds-largest-coral-reef-system-composed-of-over-2900-individual-reefs-and-900-islands-stretching-for-over-1615-miles

A képekért köszönet a www.businessinsider.com-nak.

 

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Langné Regina says:

    Ezeket a képeket, valóban nem láthatjuk sűrün.
    Itt a lehetőség gyönyörködjetek Ti is.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!