Egy csepp Európa

Úszómedence a tengerben – Ilhéu da Vila Franca

Az Azori-szigetek Portugáliához tartozó szigetcsoport az Atlanti-óceánban, 1500 kilométer távolságra Lisszabontól és 3900 kilométerre Észak-Amerikától (autonóm terület). Kilenc sziget alkotja, ezek mindegyike egy bazaltvulkán.

azori4

Teljes területük 2346 négyzetkilométer, lakosok száma 260 ezer. A szigetcsoport keleti részén helyezkedik el São Miguel szigete, ehhez tartozik Ilhéu da Vila Franca, melyet a tizedik szigetnek is hívnak.

azori5

A helyiek csak kenyérpirítónak nevezik az Azori szigetek egyik gyöngyszemét São Miguel fővárosával, Vila Franca da Campo-val szemben (könnyű leégni az ottani napon).

azori8

Vulkanikus eredetű, alakja egy nagy félkör, melyet egy gyönyörű korallzátony alkot. A lagúna tulajdonképpen egy régi vulkán kráterében alakult, ami középen kinyílt, és így megtelt az óceán vizével. Kiválóan alkalmas úszásra és fürdőzésre.  A víz nagyon nyugodt és kristálytiszta. A mélység 1,2-1,5 méter, maximum 2,4-3,2 méter.

azori

Csodálatos strandok biztosítják az ideális körülményeket a vízi sportok számtalan válfajához, és természetesen egy nagy nagy vízi vidámpark is segít a kikapcsolódásban.

azori9

A tenger és a szél együttesen formálta az idők során a környező sziklákat, amelyek oszlopok alakját vették fel.  Annak érdekében, hogy megóvják a természeti értékeket, a szigetet természetvédelmi területté nyilvánították.

azori2

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!