Egy csepp Európa

Szeretett bolygónk – Csodás fotók a világ minden tájáról

Karácsony van, és ilyenkor eláraszt bennünket a szeretet. Hálát adunk azért, hogy szeretteinkkel, barátainkkal lehetünk, megajándékozzuk egymást, és megállunk néhány percre ebben a földi életnek hívott nagy rohanásban.

A következő képek Földünk legszebb, legérdekesebb tájait ábrázolják (a teljesség igénye nélkül!). Merüljünk el bennük abban a tudatban, mennyire hálásak lehetünk azért is, hogy itt élhetünk.

Trolltunga vagy az Ördögnyelv (Devil’s Tongue) egy vízszintesen kinyúló szikladarab (350 méter hosszú) Norvégiában található, a Skjeggedal hegységben. Az 1200 méter magasságban elhelyezkedő turista attrakció vonzza a látogatókat – de csak a legbátrabbaknak (vagy a kifejezetten őrülteknek) ajánlatos az alábbi videóanyagban látható produkciók bemutatása rajta:

http://www.youtube.com/watch?v=UWZKCF2H9IY

trolltunga2A Balaa Sinkhole Libanonban egy természetes víznyelő, amely 255 méter mélyen zúdul bele a hegyoldalba. Jellemzője a három természetes hídja, amely egymás fölött száz méterenként helyezkedik el egy hatalmas szakadék felett.

Balaa-Sinkhole-in-Lebanon-800x1387

A Buen Retiro Park (amely körülveszi IV. Fülöp palotáját) Madrid legnépszerűbb és legnagyobb parkja a város központjában. Területe több mint 1.4 négyzetkilométer , és nincs messze a Pardo Múzeumtól. Egy csodálatos park gyönyörű szobrokkal és emlékművekkel, galériákkal és egy békés, csendes tóval a nyüzsgő város közepette. Egyik különleges látványossága a Burgundy Street.

Burgundy-Street-Madrid-Spain-4

Mono Lake egy nagy, sekély, sós, szikvizű tó Mono megyében, Kaliforniában (USA). 760 ezer évvel ezelőtt jött létre termál állóvízként egy vízgyűjtő területen, aminek nincs kapcsolata az óceánnal (emiatt a só felhalmozódik benne). Rendkívül népszerű turistalátványosság.

Mono-Lake-and-Start-of-Color-Sunset1

Az ausztráliai nagy korallzátony egyik gyöngyszeme a varázslatos Lady Musgrave sziget és lagúna. Az év bármely szakában tökéletes választás búvárkodásra, úszásra és merülésre korallok, halak és teknősök között. Nevét Ausztrália egykori kormányzójának (Sir Anthony Musgrave) feleségéről kapta.

Lady-Musgrave-IslandMännlichen a Svájci Alpokban, Bern kantonban található 2343 méter magas hegy. Gyönyörű kilátás nyílik innen a Lauterbrunnen völgyre, és nagyon népszerű a hely a síelők és a túrázók számára egyaránt.

sitting-on-top-of-the-world-e28093-the-mc3a4nnlichen-is-a-2343-metre-mountain-in-the-swiss-alps-located-within-the-canton-of-berneSerengeti, Tanzánia legrégebbi és legnépszerűbb nemzeti parkja a világörökség része 1981 óta, egyike a bioszféra rezervátumoknak, sokak a világ hét csodája közé sorolják. 1,8 millió növényevő és több ezer ragadozó él itt.

serengeti-national-park-sunset-tanzania_wallpaperPamukkale egyike a török turista látványosságoknak, a világon egyedülálló nevezetesség. A szó maga pamutvárat jelent, a világörökség része. A hófehér mészkőmedencéket a kalcium-hidrogénkarbonátban és széndioxidban gazdag, 35 Celsius fokos forrásvíz hozta létre, ami a földfelszín alól tört fel.

Pamukkale7A Le Morne Cultural Landscape Mauritius dél-nyugati részén egy masszív hegy, ami úgy tűnik, belezúdul az Indiai-óceánba, egykor (a 18. században és a 19. század elején) menedéket nyújtott a szökött rabszolgáknak és számkivetetteknek.

Le Morne Cultural Landscape

Végül mára az utolsó gyönyörűség: a Bunaken sziget. Indonéziában található, mindössze 8 négyzetkilométernyi területen, a Bunaken Nemzeti Tengeri Park része. Igazi búvárparadicsom, a 27-28 fokos vízben korallok, halak, tüskésbőrúek és szivacsok, sőt óriáskagylók is találhatók.

indonesia-beachesKöszönet érte: via.com

 

 

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!