Egy csepp Európa

Hihetünk a szemünknek, tényleg létezik! – Ház a sziklán

Ígéretemhez híven most következnek azok a házak a sziklán, amelyek a valóságban is léteznek. Ha valamelyikkel kapcsolatban mégis erős kétely merülne fel, kérném jelezni!

Cuencában (Spanyolország) láthatók az úgynevezett Függő házak (Hanging Houses vagy Casas Colgadas), melyeket a sziklák szélére építettek, és lélegzetelállító látványt nyújtanak. Állítólag még a mórok építették őket, akik 714-től uralták a várost. A legszebb közülük a Modern Művészetek Múzeuma (három házból építették össze).

http://www.youtube.com/watch?v=BYrNxHMHDrQ

Cuenca_Spain

Madridtól kétórányi utazásra található a város busszal vagy egyórányira gyorsvasúttal, a buszpályaudvartól az óváros negyedórás kényelmes sétával elérhető. A település a Huécar és a Júcar folyók alkotta völgyben fekszik, lenyűgöző természeti környezetben, érdemes a korlát nélküli meredek sziklákra felmerészkedni a páratlan kilátás miatt.

casas-colgantes-cuenca

Nyugat – Szerbiában, a Drina folyón található a következő rusztikus házikó.

river-house-serbia

A következő képhez mindössze annyit tudunk hozzáfűzni, hogy libanoni tradicionális házról van szó Jezzinében.

libanoni ház

Az Original Vision Studio által létrehozott Villa Amanzi egy luxus nyaraló Cape Sol-on, Phuket nyugati partján, Thaiföldön. A 8600 négyzetláb alapterületű rezidenciában hat hálószobát találunk és egy 15 méter hosszúságú úszómedencét, valamint lélegzetelállító kilátást az Andaman-tengerre a villa bármely pontjáról.

Villa-Amanzi

Newquay-ben (Cornwall, Anglia) találjuk a The House In The Sea – t (Ház a tengerben). Az egyetlen megközelítése az épületnek a hídon keresztül lehetséges. Eredeti tulajdonosai, Lord és Lady Long néhány évvel ezelőtt megváltak a birtoktól, állításuk szerint azért, mert nem bírták tovább a lépcsőmászást. Egymillió fontért kelt el ez a különleges ház, azóta nyaralóhely, bárki kibérelheti egy hétre potom 6000 fontért.

newquay

 

Franciaországban, közelebbről Bretagne-ban, van egy különleges természeti képződmény, a Côte de granit rose. A rózsaszín tengerpart és gránitképződményei népszerű turistacsalogató, hiszen a világon ezen kívül csak két ilyen hely létezik: az egyik Korzikán, a másik Kínában. Itt található a híres „ház a sziklák között” is, Plougrescant mellett.

franciaházasziklákközött

 

Őszintén szólva a következő kép miatt van némi kétségem (ez is olyan tökéletesnek látszik, mint a fotóshoppal készültek), de egy finn nyelvű honlap szerint Barbadoson tényleg megtalálható ez a gyönyörű ház.

http://www.maapallo.fi/?p=country&c=bb

barbados

A 16. században épült ez a malom, a Szajna fölött, egy még nálánál is öregebb híd két pillérén épült Franciaországban, Vernon mellett. A híd a 12. században készült el, de a középkorban számos alkalommal megrongálódott és újjáépítették. 1861-ben kőhíd vette át a helyét, ami 1870-ben megsemmisült, két évvel később megint felépítették, majd 1940-ben lebombázták.

francia malom

A ház maga olyan népszerű lett, hogy Vernon jelképének tekintik, festők százait ihlette meg, köztük magát Monet-t is.

vernon monet

Rhode Island (Amerikai Egyesült Államok) is büszkélkedhet egy szokatlan, 103 éves házzal a Narrangasett öbölben. A tulajdonos, Henry Wood táborként működteti az épületet, ahol szívesen látják a szakmunkásokat. A Jamestown Hajóépítő Telep gondoskodik a családi hajókról egész évben, mivel a család csak nyáron használja őket, mindössze egy hétig. Akkor ugyanis mindenki tengerre száll és elhajózik.

roskonthehouserodeisland

 

Ez a ház Bonifacióban, Korzika szigetén található (Győri Attila képe).

bonifaciokorzika

 

Ez a házikó zárja összeállításunkat. Némileg rendhagyó módon, hiszen ez nem ház a sziklán, hanem ház a sziklában. Fafe hegyeiben található, Portugáliában, és szélturbinákkal van körülvéve. Ez egy igazi otthon, ami helyi anyagok felhasználásával készült.

ház a sziklában

Sziklába épített otthonokat itt nézhetünk még meg:

http://blog.naver.com/PostView.nhn?blogId=angelove33&logNo=90104310372&categoryNo=10&viewDate=&currentPage=1&listtype=0

Sorozatunk befejező darabjában létező várkastélyokhoz látogatunk el, amelyeket sziklacsúcsok tetején láthatunk. Mint például ezt:

fecskefészek, jalta

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!