Egy csepp Európa

Miért éppen Belgium?

Nemrég három kalandos, fárasztó, de rendkívül érdekes és izgalmas napot töltöttünk Belgiumban. Többször szóba került már, hogy szívesen körülnéznénk a Benelux országokban, de eddig valahogy nem került erre sor, most viszont kihagyhatatlannak ítéltük a Ryanair ajánlatát, ráadásul elfogadható áron sikerült szállást találnunk. Ezek után már nem volt megállás!

Rá kellett azonban döbbennünk arra, hogy bár Belgium területe csupán a harmada hazánkénak, oly sok érdekességgel, szépséggel találkoztunk, hogy egy bejegyzésben ezeket semmiképpen sem tudjuk megosztani. Ezért sorozatot indítunk, de az egyes bejegyzések nem követik azonnal egymást, hanem tovább csapongunk Európa különböző részein, és olykor-olykor visszatérünk Belgiumba.

Miről lehet majd ebben a sorozatban olvasni?

Például arról, hogy miben különböznek a belgák a franciáktól, és milyen vendéglátók. Vagy arról, hogy megkóstoltuk a belga konyha remekeit, és hogy ízlettek. Külön blogbejegyzés szól majd az itteni híres csokoládéról, és ellátogatunk néhány csoki boltba. Fotók garmadáját lehet majd nézegetni az Atomiumról (kívülről-belülről) és a Mini Európáról. El lehet képedni a furcsábbnál furcsább múzeumi gyűjteményeken.

Alaposan körülnézünk Brüsszelben, Európa fővárosában. Nemcsak az Óvárost járjuk be, de ellátogatunk az Európa Parlamenthez is. Kirándulunk a varázslatos Brugge-be és a hangulatos Gentbe. Külön fejezet szól majd egy káprázatos állomásépületről, amilyet eddig még nem láthattunk.

Mindehhez rengeteg információ a Charleroi Repülőtérről, a repülőtéri transzferről, a kedvezményes hétvégi kirándulójegyekről, a brüsszeli közlekedésről, a belépőjegyekről és szállásdíjakról, valamint az éttermi árakról. Mert Belgium mindenkit nagy-nagy szeretettel vár! Érdemes ide utazást tervezni…

 

Fotók: Horváth Dávid

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!