Egy csepp Európa

Bon Jovi koncert Prágában

Három nap szakadó esőben, viharos szélben Prágában – ráadásul kánikula után -, de mindent feledtet a húsz év után újra a cseh fővárosba látogató amerikai rock banda. A Synot Tip Arena (Eden Arena), ahol  a nagy esemény zajlott, egyébként a Slavia Praha Sportklub tulajdona, és izgalmas focimeccsek színhelye, könnyedén megközelíthető a belvárosból, még pontosabban a Vencel térről (Václavské náměstí) a 24-es villamossal (leszállóhely: Slavia). A koncert a cseh Eventim szervezésében bonyolódott tökéletes profizmussal (a cég maga német, és szerencsére ezt a precizitást találjuk meg a csoport többi európai tagja esetében is). A jegyet a honlapon vásároltuk, egy héttel a koncert előtt pedig cseh és angol nyelvű tájékoztató e-mailt küldtek a koncert részletes programjáról, a stadion megközelítéséről és a beléptetésről.

bj_praha_01

Úgy tűnt, a folyamatos eső sem a szervezőket, sem a közönséget, sőt még magát az együttest sem zavarta. A két és fél órás koncert rendben lezajlott, a hangulat fergeteges volt, amit a koncert kezdetén már megalapozott a prágai rajongók szeretetmegnyilvánulása, akik alig bírtak magukkal, hogy kedvenceik végre 20 év kihagyás után visszatértek Prágába – egy óriási szívet alakítottak ki az egyik szektor lelátóján a magasba emelt piros kartonlapokkal .

bj_praha_02

Ez a koncert is fájdalmasan hiányolta Richie Samborát, mint színpadi egyéniséget (de ezt már megszokhattuk tőle, hiszen állandóan kihagyja az európai turnékat), technikailag azonban ez a hiány a zenei hangzást nem érintette, mivel profi módon intézték a helyettesítést. A 21 ezres ülőhellyel rendelkező stadion zsúfolásig megtelt, a küzdőtéren sem lehetett már egy gombostűt sem leejteni. Jon Bon Jovi a szokott dinamikus formáját hozta – eső ide vagy oda, folyamatosan fel-le száguldozott vagy éppen ugrált a színpadon. Reméljük, nem kell újabb húsz évet várni a következő koncertjükre Prágában.

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!